ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:35:21μ.μ.
30
Μαΐου

Αυστρία: Προβάδισμα της ακροδεξιάς δείχνουν δημοσκοπήσεις

Δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στα σημερινά φύλλα των αυστριακών εφημερίδων «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» και «Εστεραιχ», δείχνουν ότι το αντιπολιτευόμενο Κόμμα των Ελευθέρων αναδεικνύεται πρώτη πολιτική δύναμη και καταγράφει μεγάλο προβάδισμα και στις δύο δημοσκοπήσεις με ποσοστό 34%,

σε περίπτωση που διεξάγονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, ενώ η κανονική τους ημερομηνία είναι το φθινόπωρο του 2018.


Και στις δύο δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνεται το ποσοστό με το οποίο εμφανίζεται ήδη εδώ και αρκετούς μήνες σε δημοσκοπήσεις το Κόμμα των Ελευθέρων, του οποίου ο υποψήφιος στις αυστριακές προεδρικές εκλογές, Νόρμπερτ Χόφερ, συγκέντρωσε κατά τον δεύτερο γύρο τους, ακριβώς πριν μία εβδομάδα, ένα πρωτοφανές ποσοστό 49,7%, έχοντας οριακή διαφορά μόλις 31.026 ψήφων από τον αντίπαλό του, τον υποψήφιο των Πράσινων, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, που με ποσοστό 50,3% αναδείχθηκε νικητής των εκλογών και ως εκ τούτου νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας.

 

Δεύτερο κόμμα στη δημοσκόπηση της εφημερίδας «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» εμφανίζεται, με ποσοστό 26%, το Σοσιαλδημοκρατικό, το οποίο ηγείται του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, που ακολουθεί με ποσοστό 18 %, ενώ στις επόμενες θέσεις βρίσκονται το κόμμα των Πράσινων με 13% και ΝΕΟΣ με ποσοστό 8%.

 

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας, που είχε πραγματοποιηθεί πριν την παραίτηση εδώ και τρεις εβδομάδες του έως τότε καγκελάριου και αρχηγού των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν - εξαιτίας της κριτικής που δεχόταν, μεταξύ άλλων λόγω της συντριπτικής ήττας του Σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών - το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών ήταν μόλις στο 18%.

 

Ως λόγος της ανόδου τους στην τωρινή δημοσκόπηση θεωρείται το γεγονός της ανάληψης του αξιώματος τόσο του καγκελάριου όσο και του αρχηγού του κόμματος, από τον 50χρονο Κρίστιαν Κερν, έως τώρα επιτυχημένου γενικού διευθυντή των δημόσιων Αυστριακών Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων, ο οποίος συγκεντρώνει ήδη υψηλό ποσοστό δημοτικότητας.

 

Στη δημοσκόπηση της εφημερίδας «Έστεραιχ», το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα εμφανίζεται με ποσοστό 24%, το Λαικό Κόμμα με 21% και ακολουθούν οι Πράσινοι με 13% και το ΝΕΟΣ με 6%.

 

 

πηγή: cnn.gr

Διαβάστηκε 152 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα