ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 20 Οκτωμβρίου 2021 - 12:55:42μ.μ.

banner468x60

01
Μαρτίου

Bild: "Ευρώπη δεν ντρέπεσαι να βλέπεις αυτά τα παιδιά"

Υπό τον τίτλο «Ευρώπη δεν ντρέπεσαι να βλέπεις αυτά τα παιδιά» και με μια σειρά από συγκλονιστικές φωτογραφίες, η ανταποκρίτρια της Bild Λιάνα Σπυροπούλου, περιγράφει την εξαθλίωση των προσφύγων που έχουν αποκλειστεί στην Ελλάδα.

«Κοιμούνται στο έδαφος, στα πεζοδρόμια και στην εθνική οδό. Δεν έχουν παιχνίδια και δεν τρώνε κάθε μέρα» αναφέρει  το δημοσίευμα.

 

Ανάμεσα στις φωτογραφίες, και μια από το νεκροταφείο στην Λέσβο όπου μια μαρμάρινη πλάκα γράφει: «Αγνωστο βρέφος, ετών 1»

 

2w559c0.bild

 

Σε μια άλλη φωτογραφία, ένας τραυματιοφορέας φροντίζει ένα παιδί που έχει υποστεί υποθερμία.

 

«Μερικοί ξένοι πολιτικοί μας δείχνουν με το δάχτυλο και κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν κατάφερε να κρατήσει τους πρόσφυγες στην χώρα. Πως μπορεί κάποιος να σε πιέσει να μείνεις σε ένα μέρος που δεν θέλεις. Να φτιάξουμε φυλακές; Να τους δείρουν η αστυνομία και ο στρατός; Δεν έχουν ήδη υποφέρει πάρα πολλά; Η κατάσταση δείχνει ότι αυτοί οι πολιτικοί δεν έχουν δικά τους παιδιά» γράφει η εφημερίδα ενώ λέει ότι οι πρόσφυγες στην ουσία είναι φυλακισμένοι στην Ελλάδα γιατί δεν θέλουν να μείνουν.

 

2w559c0.bild-1

 

«Φαίνεται ότι ο μικρός Αϊλάν ξεχάστηκε γρήγορα.» σχολιάζει η δημοσιογράφος. «Πόσες τέτοιες φωτογραφίες πρέπει να δείτε για να αντιληφθείτε την πραγματικότητα; Μετά το μεγάλο ναυάγιο του περασμένου Οκτώβριου, και όλους αυτούς τους νεκρούς που είδα, νόμιζα ότι θα τρελαθώ. Υπάρχει λύση. Αυτό που δεν μπορεί να λυθεί ειναι η απανθρωπιά στις καρδιές αυτών των ανθρώπων. Η απανθρωπιά αυτών που ύψωσαν φράχτες εις βάρος αυτών των ανθρώπων».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 236 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα