ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 - 9:15:40π.μ.

banner468x60

19
Μαρτίου

Bild: Οριακό προβάδισμα του CDU της Ά. Μέρκελ για την Καγκελαρία - Μειώνει την ψαλίδα ο Μ. Σουλτς

Αν ο Καγκελάριος της Γερμανίας εκλεγόταν με άμεση ψήφο, τότε το 46% των πολιτών της χώρας θα ψήφιζαν την Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Στην ίδια έρευνα, της Emnid για την εφημερίδα Bild, το 38% θα επέλεγε τον Μάρτιν Σουλτς. Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο υποψήφιος του SPD βρισκόταν μπροστά από την Καγκελάριο, συγκεντρώνοντας το 46% των προτιμήσεων έναντι 40%.

 

Οι συντηρητικοί της Μέρκελ (CDU) διατηρούν οριακό προβάδισμα, μίας ποσοστιαίας μονάδας, έναντι των Σοσιαλδημοκρατών. Το ποσοστό των συντηρητικών παραμένει στο 33%, ενώ το SPD υποχώρησε στο 32%, κατά μία μονάδα, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.


Το ποσοστό του Die Linke παρέμεινε σταθερό στο 8%, ενώ αυτό των Πρασίνων αυξήθηκε κατά μία μονάδα, επίσης στο 8%. Αυτό, όπως σημειώνει η Bild, σημαίνει ότι μία συμμαχία SPD, Die Linke και Πρασίνων θα συγκέντρωνε, εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, το 48% των ψήφων και αυτό θα αρκούσε για να σχηματίσει κυβέρνηση.

 

Ακόμη, αυξήθηκε κατά μία μονάδα, στο 9%, το ποσοστό του καθαρά δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 242 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα