ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021 - 4:22:24π.μ.

banner468x60

15
Μαΐου

Μπόρις Τζόνσον: «Η ΕΕ ακολουθεί τον δρόμο του Χίτλερ - Θα αποτύχει»

Στον δρόμο του Αδόλφου Χίτλερ και του Ναπολέοντα βαδίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον και είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ του Brexit, τόνισε σε συνέντευξή του στην Sunday Telegraph ότι η ΕΕ πάσχει από έλλειμμα δημοκρατίας και από συγκεντρωτισμό κι είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι εντάσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ επέτρεψαν στη Γερμανία να αυξήσει τη δύναμή της, να «κατακτήσει» την οικονομία της Ιταλίας και να «καταστρέψει» την Ελλάδα.

 

«Ο Ναπολέων, ο Χίτλερ, διάφοροι άνθρωποι προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο πράγμα, κι είχαν τραγικό τέλος. Η ΕΕ είναι μια προσπάθεια να γίνει το ίδιο πράγμα με διαφορετικές μεθόδους. Αλλά κατά βάση αυτό που στερείται είναι το αιώνιο πρόβλημα, ότι δεν υπάρχει μια ισχυρή πεποίθηση στο ιδεώδες της Ευρώπης», είπε ο Τζόνσον.

 

«Δεν υπάρχει καμιά εξουσία την οποία να σέβονται ή να καταλαβαίνουν οι πάντες. Και αυτό προκαλεί το τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας», πρόσθεσε.

 

Στο μεταξύ, δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο έδειξε ότι ο Τζόνσον πείθει τους Βρετανούς περισσότερο από τον πρωθυπουργό της χώρας. Σύμφωνα με την έρευνα, διπλάσιοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πρώην δήμαρχος είναι πιο πιθανό να πει την αλήθεια για την ΕΕ από ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 124 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα