ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 6:28:19μ.μ.
02
Σεπτεμβρίου

Δανία: Ξεκίνησε η δίκη υπουργού που κατηγορείται ότι χώριζε παράνομα ζευγάρια μεταναστών

«Προφανώς περιμένω ότι θα αθωωθώ» δήλωσε η 48χρονη πρώην υπουργός Ενσωμάτωσης.

Ενώπιον ειδικού δικαστηρίου βρέθηκε σήμερα η πρώην υπουργός Ενσωμάτωσης της Δανίας, Ίνγκε Σόμπεργκ, η οποία κατηγορείται ότι παραβίασε τον νόμο χωρίζοντας ζευγάρια αιτούντων άσυλο.

 

Έπειτα από 36 ημέρες ακροάσεων οι 26 δικαστές του ειδικού δικαστηρίου, που είναι το μόνο αρμόδιο να δικάζει πρώην και νυν μέλη της κυβέρνησης για αδικήματα που διέπραξαν στη διάρκεια της θητείας τους, θα πρέπει να αποφασίσουν αν η Στόμπεργκ παραβίασε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζητώντας να χωρίζονται τα ζευγάρια των αιτούντων άσυλο στις περιπτώσεις που η γυναίκα ήταν ανήλικη.

 

«Προφανώς περιμένω ότι θα αθωωθώ», δήλωσε η 48χρονη πρώην υπουργός φτάνοντας στο δικαστήριο. Η ίδια έχει κληθεί να καταθέσει στις 13 Σεπτεμβρίου.

 

Το 2016, 23 ζευγάρια, η διαφορά ηλικίας των οποίων δεν ήταν πολύ μεγάλη, χωρίστηκαν χωρίς να εξεταστεί ξεχωριστά η υπόθεσή τους βάσει εντολής που είχε δώσει η Στόμπεργκ, η οποία έκτοτε έχει αποχωρήσει από το κόμμα χωρίς να παραδώσει την έδρα του βουλευτή.

 

Τον Φεβρουάριο σε ομιλία της στο κοινοβούλιο, το οποίο θα έπρεπε να αποφασίσει αν θα παραπεμφθεί σε δίκη, η Στόμπεργκ είχε δηλώσει ότι «κατά τη γνώμη μου έκανα το μόνο πράγμα που θα μπορούσα από πολιτική και ανθρώπινη άποψη» προκειμένου να καταπολεμηθούν οι αναγκαστικοί γάμοι παιδιών.

 

«Σκεφτείτε να φτάσετε σε μια χώρα όπως η Δανία, μια χώρα όπου υπάρχει ισότητα των φύλων, ούσα μια κοπέλα που έχει αναγκαστεί να παντρευτεί και να ανακαλύπτετε ότι, αντί να σας δοθεί η δυνατότητα να φύγετε από τον αναγκαστικό γάμο, το κράτος σας αναγκάζει να μείνετε μαζί στον ίδιο χώρο σε ένα κέντρο για αιτούντες άσυλο», είχε επισημάνει.

 

Από τους 179 βουλευτές οι 139 συμφώνησαν να παραπεμφθεί σε δίκη η πρώην υπουργός.

 

Η Στόμπεργκ διετέλεσε υπουργός Μετανάστευσης από το 2015 ως το 2019 της κεντροδεξιάς κυβέρνησης που στήριζε το λαϊκιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα DF, το κόμμα του Δανέζικου Λαού, και υιοθέτησε μια πολύ περιοριστική πολιτική ασύλου. Μάλιστα η ίδια περηφανευόταν ότι υιοθέτησε 110 τροποποιήσεις στον μεταναστευτικό νόμο που περιόρισαν τα δικαιώματα των αλλοδαπών.

 

Αντιμεταναστευτική τούρτα


Η πρώην υπουργός έχει μια σκληρή, αντιμεταναστευτική στάση και συνηθίζει να επικρίνει το ισλάμ, ενώ είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις το 2017 όταν ανάρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία μπροστά από μια τούρτα για να γιορτάσει την 50η τροποποίηση που υιοθέτησε.

 

Στη διάρκεια της θητείας της εγκρίθηκε νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των μεταναστών προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η διαμονή τους στη Δανία.

 

Αν κριθεί ένοχη, στη Στόμπεργκ αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 54 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα