ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 11:39:18π.μ.
10
Νοεμβρίου

Δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει την εκλογή Τράμπ ο Β.Σόιμπλε - Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από την Γερμανία

Δεν μπορεί να το πιστέψει ακόμη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Καγκελαρία πώς νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Ντόναλντ Τραμπ και ότι έρχονται δύσκολες ημέρες για την Γερμανία σε οικονομικό επίπεδο. Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος είναι βέβαιο πως θα ασκήσει βέτο στην εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας που ασκείται στην Ευρωπαική Ένωση με εντολή Βερολίνου φυσικά και η οποία υπονομεύει την παγκόσμια ανάπτυξη.

Σε άρθρο που έδωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε επί της ουσίας χαρακτήρισε δημαγωγό τον Ν. Τραμπ λέγοντας πως «ο δημαγωγικός λαϊκισμός δεν είναι μόνο πρόβλημα της Αμερικής».

 

«Και αλλού στη Δύση οι πολιτικές αντιπαραθέσεις βρίσκονται σε μιαν ανησυχητική κατάσταση» επισημαίνει ο Β. Σόιμπλε, ενώ εκτιμά ότι μια από τις αιτίες του διογκούμενου λαϊκισμού είναι «το γεγονός ότι οι ελίτ της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας δεν δίνουν πάντα την καλύτερη εικόνα».

 

Επιπλέον, οι διαδικασίες λήψης των αποφάσεων δεν είναι πάντοτε κατανοητές. Σε αυτό προστίθεται και η επίδραση της διαμόρφωση γνώμης από το διαδίκτυο, όπου «είναι απολύτως αδιάφορο εάν οι ισχυρισμοί είναι βάσιμοι, σημαντικό είναι να προκαλείται ο σωστός βαθμός οργής» γράφει επικριτικά ο Σόιμπλε.

 

Θεωρεί δε ότι είναι αναγκαία η πολιτισμένη συζήτηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Καθένας πρέπει να είναι διατεθειμένος να θέλει να μάθει. Εάν είμαστε ανοικτοί στην άποψη του άλλου και την αλλαγή γνωμης τότεο λαϊκισμός θα τα βρει σκούρα,".

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 181 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα