ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 3:55:22μ.μ.
06
Μαρτίου

Διαβουλεύσεις σήμερα στη γαλλική δεξιά για την υποψηφιότητα Φιγιόν

Η κρίση που έχει προκύψει με την υποψηφιότητα της δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα τεθεί σήμερα επί τάπητος στη συνάντηση των κεντροδεξιών της χώρας.

Ο Φρανσουά Φιγιόν βρίσκεται αντιμέτωπος με καταγγελίες για αργομισθίες συγγενών του και παρότι ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, η δημοφιλία του πέφτει στις δημοσκοπήσεις, λίγο πριν τις κάλπες.

 

Ο Αλέν Ζιπέ, που αναμένεται να τον διαδεχτεί εάν αποσυρθεί από την κούρσα της προεδρικής εκλογής, αναμένεται σήμερα να κάνει κάποια δήλωση.

 

Στη συνάντηση των Γάλλων Ρεπουμπλικάνων, όπως σημειώνει το BBC, θα επιχειρηθεί να στηθούν γέφυρες ανάμεσα στον υποψήφιο για την προεδρία και τους πρώην αντιπάλους του και να βρεθεί ένας τρόπος για φυγή προς τα εμπρός.

 

Την ίδια ώρα πάντως, πολλά υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος αναμένεται να ανακοινώσουν την υποστήριξή τους στον Ζιπέ.

 

Ο ίδιος ο Φιγιόν, καθώς πολλαπλασιάζονται οι αποχωρήσεις συνεργατών και συμμάχων του, δήλωσε χθες ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών πως «κανείς δεν μπορεί να σταματήσει» την προσπάθειά του να εκλεγεί πρόεδρος.

 

Οι δημοσκοπήσεις όμως δίνουν το προβάδισμα στο Ζιπέ. Μέτρηση του Kantar Sofres-Onepoint δείχνει πως ο Φιγιόν θα εξασφάλιζε μόλις το 17% των ψήφων στον α΄ γύρο, καταγράφοντας πτώση 3% σε σύγκριση με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα, μια επίδοση που θα τον απέκλειε από τον επόμενο γύρο.

 

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και ο ανεξάρτητος κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν θα περνούσαν στον β΄ γύρο συγκεντρώνοντας 26% και 25% αντίστοιχα.

 

Στην περίπτωση που ο Ζιπέ έπαιρνε την θέση του Φιγιόν, ο πρώην πρωθυπουργός θα επικρατούσε του Μακρόν στον α' γύρο και θα έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό γύρο του Μαΐου με 24,5% έναντι 27% της Μαρίν Λεπέν, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση. Ο Εμανουέλ Μακρόν θα συγκέντρωνε ποσοστό 20%.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 219 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα