ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021 - 10:19:07π.μ.

banner468x60

09
Νοεμβρίου

Επιστολή Γιούνκερ, Τουσκ σε Τραμπ -Πρόσκληση για Σύνοδο Κορυφής

Συγχαρητήρια επιστολή στον 45ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ απέστειλαν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Στην επιστολή τους οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι κανόυν αναφορά στη στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και καλεί τον νέο πρόεδρο να συμμετέχει το συντομότερο δυνατό σε μία σύνοδο Κορυφής ΕΕ- ΗΠΑ, στην οποία χαρακθεί η πορεία της συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

 

Σήμερα κάθε άλλο παρά ποτέ είναι ιδιαίτερα σημαντική η σύσφιξη της συνεργασίας των δύο πλευρών τονίζουν, μεταξύ άλλων, οι κύριοι Γιούνκερ και Τουσκ υπογραμμίζοντας ότι μόνο μέσα από τη στενή συνεργασία μπορεί να αντιμετωπιστούν οι συνεχιζόμενες προκλήσεις και τα σοβαρά ζητήματα, όπως η απειλή του Isis, το θέμα της Ουκρανίας, η κλιματική αλλαγή και η μετανάστευση.

 

Ολόκληρο το κείμενο:

 

«Eκφράζουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια στην εκλογή του 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ έχει τις ρίζες της στις κοινές αξίες της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της πίστης στην οικονομία της αγοράς. Στο πέρασμα των χρόνων, η ΕΕ και οι ΗΠΑ εργάστηκαν μαζί για να διασφαλίσουν την ειρήνη και την ευημερία στους πολίτες μας και σε όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ να ενισχύσουμε τις διατλαντικές σχέσεις.

 

Μόνο μέσω της στενής συνεργασίας μπορούν η ΕΕ και οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να κάνουν τη διαφορά όταν αντιμετωπίζουν προκλήσεις χωρίς προηγούμενο όπως το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος , οι απειλές κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, η κλιματική αλλαγή και η μετανάστευση.

 

Ευτυχώς, η στρατηγική συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ είναι ευρεία και βαθιά: από τις κοινές μας προσπάθειες για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ως τη συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ στην αντιμετώπιση των απειλών στην ασφάλεια της γειτονίας της Ευρώπης στην ανατολή και στο νότο και ως τις διαπραγματεύσεις για τη Διατλαντική Σyμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου και Εpενδύσεων (TTIP), δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε για να διασφαλίσουμε ότι οι δεσμοί που μας συνδέουν παραμένουν ισχυροί και διαρκείς.

 

Θα πρέπει να παγιώσουμε τις γέφυρες που έχουμε χτίσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η Αμερική, της οποίας τα δημοκρατικά ιδεώδη ήταν πάντοτε φάρος ελπίδας για όλο τον κόσμο, θα συνεχίσει να επενδύει στις εταιρικές της σχέσεις με φίλους και συμμάχους.

 

Για να βοηθήσουν να φέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερεία στους πολίτες μας και σε όλο τον κόσμο. Δράττουμε αυτήν την ευκαιρία και σας καλούμε να επισκεφθείτε την Ευρώπη για μια Σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ όσο το δυνατό συντομότερα, η οποία θα μας επιτρέψει να προσδιορίσουμε τις σχέσεις μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 155 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα