ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 10:32:42μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
14
Ιανουαρίου

Φιγιόν: Αν εκλεγώ πρόεδρος δεν θα δεχθώ ούτε έναν επιπλέον πρόσφυγα στη Γαλλία

Κατά τους 11 τελευταίους μήνες του 2016 η Γαλλία δέχτηκε περίπου 78.000 αιτήματα ασύλου, αύξηση 10% σε σχέση με το περασμένο έτος. Ο υποψήφιος της δεξιάς και του κέντρου για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου 2017, Φρανσουά Φιγιόν, θα αρνηθεί να υποδεχθεί επιπλέον πρόσφυγες, παρά τις εκκλήσεις της Γερμανίας για αλληλεγγύη, προειδοποίησε ένας από τους στενούς του συνεργάτες, ο Βρουνό Λεμέρ.

«Ένας πρόεδρος Φιγιόν δεν θα δεχθεί άλλους πρόσφυγες από όσους υπάρχουν ήδη. Κι αυτό γιατί η Γαλλία δεν μπορεί οικονομικά και κοινωνικά να το κάνει», δήλωσε ο Λεμέρ, υπεύθυνος για ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα στην ομάδα συνεργατών του Φιγιόν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild. Όταν ρωτήθηκε αν η Γαλλία θα μπορούσε να κάνει μια προσπάθεια σε αυτόν τον τομέα έναντι της Γερμανίας η οποία επιθυμεί περισσότερη αλληλεγγύη, ο Λεμέρ ήταν κατηγορηματικός: «Σε καμία περίπτωση».

 

Η Γαλλία το 2016 δέχτηκε 78.000 αιτήσεις ασύλου ενώ η Γερμανία δέχτηκε, όλη τη χρονιά του 2016, 280.000 αιτήματα ασύλου. Η Γερμανία, το 2015, είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ δεχόμενη 890.000 αιτήσεις ασύλου, όταν η καγκελάριος Μέρκελ άνοιξε τις πόρτες της χώρας στους μετανάστες, κυρίως από τη Συρία.

 

Ας σημειωθεί ότι η Ανγκελα Μέρκελ χαιρέτισε την υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν στις προεδρικές εκλογές, αφού βλέπει στο πρόσωπό του έναν πεπεισμένο μεταρρυθμιστή και ευρωπαϊστή ο οποίος θα μπορούσε να ανατάξει τη γαλλική οικονομία και να προσδώσει στη Γαλλία εκ νέου το διεθνές της κύρος.

 

Ο Φιγιόν, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί στις δημοσκοπήσεις για να διαδεχθεί τον Φρανσουά Ολάντ την άνοιξη στη θέση του αρχηγού του γαλλικού κράτους, πρόκειται να μεταβεί στις 23 Ιανουαρίου στο Βερολίνο για να συναντήσει την Άγγελα Μέρκελ. Ο Μπρουνό Λε Μερ μετέβη τις τελευταίες ημέρες στο Βερολίνο για να προετοιμάσει αυτή την επίσκεψη συναντώντας τους κύριους υπουργούς της γερμανικής κυβέρνησης.

 

Η συντηρητική καγκελάριος έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα κάνοντας λόγο για απουσία στήριξης από τους ευρωπαίους εταίρους στο μεταναστευτικό ζήτημα.

 

Ένας άλλος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο Εμμανουέλ Μακρόν (κεντροαριστερά), με την ευκαιρία επίσκεψης που πραγματοποίησε την Τρίτη στο Βερολίνο, απέτισε, σε αντίθεση με τον Φιγιόν, φόρο τιμής στην πολιτική υποδοχής των προσφύγων που εφάρμοσε η Άγκελα Μέρκελ, συγχαίροντάς την επειδή «έσωσε τις κοινές αξίες μας αναλαμβάνοντας να περιθάλψει πρόσφυγες που υπέφεραν».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 213 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα