ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:06:50μ.μ.
27
Μαΐου

G-7 κατά Brexit: "Απειλή για την παγκόσμια οικονομία σε κάθε περίπτωση"

Μήνυμα εναντίον της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ εξέπεμπψαν οι ηγέτες της G-7 που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Ιαπωνιας, προειδοποιώντας ότι το Brexit θα ήταν "σοβαρή απειλή στην παγκόσμια ανάπτυξη".

Χαρακτηριστικά αναφέρεται σε κοινή τους διακήρυξη: «Μία έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα αναστρέψει τις τάσεις του διεθνούς εμπορίου και των επενδύσεων, προκαλώντας μεγάλο ρίσκο και μειωμένη δυνατότητα για ανάπτυξη».

 

Η αυστηρή προειδοποίηση συμπεριλαμβάνεται σε μια έκθεση 32 σελίδων, εκεί όπου μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται πως η τρομοκρατία, ο εξτρεμισμός και το προσφυγικό αποτελούν εξίσου παγκόσμιες απειλές.

 

«Όλοι όσοι κάθονται σε αυτό το τραπέζι επιθυμούν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ», φέρεται να έχει δηλώσει η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.  

 

Η διακήρυξη της G7 από τη Σύνοδο στην Ίσε Τζίμα κινείται σε γενικό πλαίσιο και επαναδιατυπώνεται η δέσμευση των ηγετών να «αντιμετωπίσουν συλλογικά» τις απειλές στην παγκόσμια οικονομία και τη διεθνή σταθερότητα.

 

Η ειδική αναφορά ωστόσο, σε ένα ενδεχόμενο Brexit φιγουράρει στα περισσότερα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου.  

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian η έκθεση φέρεται να προστέθηκε μετά την 11ωρη σύσκεψη, καθώς δεν είχε συμπεριληφθεί εξ' αρχής στο section για την παγκόσμια οικονομία.

 

Τους κινδύνους που απορρέουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση από ένα πιθανό Brexit, επισήμανε πρόσφατα και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο Ολλανδός πολιτικός αναφέρθηκε στις βραχυπρόθεσμες συνέπειες που θα προκληθούν για την οικονομία της Ευρώπης, η οποία βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης μετά την κρίση του 2008.

 

 «Το Brexit είναι προφανώς ένας κίνδυνος αυτή τη στιγμή και, βραχυπρόθεσμα, ίσως ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την οικονομία μας», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

 

Μολονότι θεωρεί ότι οι κίνδυνοι αφορούν κατά κύριο λόγο τη βρετανική οικονομία, τόνισε ότι ανησυχεί για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε το Brexit στην ευρωπαϊκή οικονομία, ιδίως στις χώρες της ευρωζώνης.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 185 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα