ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 3:52:17μ.μ.
07
Ιανουαρίου

Γαλλία: Ο Βαλς φαβορί για το χρίσμα των Σοσιαλιστών ενόψει προεδρικών εκλογών

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς εμφανίζεται ως το φαβορί για το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2017 στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση για το δίκτυο France Televisions.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Βαλς επικρατεί στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών της 22ας Ιανουαρίου συγκεντρώνοντας ποσοστό 43%, τη δεύτερη θέση εξασφαλίζει ο Αρνό Μοντεμπούρ με 25% και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Μπενουά Αμόν με ποσοστό 22%.

 

Ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης θα κερδίσει τελικά το χρίσμα επικρατώντας οποιουδήποτε εκ των δύο παραπάνω υποψηφίων στον δεύτερο και τελικό γύρο της 29ης Ιανουαρίου, με ποσοστό μεταξύ 55% και 57% των ψήφων, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

 

Εάν ο Μανουέλ Βαλς, πρωθυπουργός μέχρι πριν από ένα μήνα, καταφέρει να αναδειχθεί ως ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών θα κληθεί να επιχειρήσει να συσπειρώσει την γαλλική Αριστερά και να αλλάξει την προοπτική μιας τελικής αναμέτρησης μεταξύ των υποψηφίων της κεντροδεξιάς και της ακροδεξιάς στο β' γύρο των προεδρικών εκλογών.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δημοσκοπήσεις ωστόσο αναφορικά με την πρόθεση ψήφου ενόψει των προεδρικών δίνουν στον Βαλς ή σε οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσουν.

 

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, διεξήχθη από το Harris Interactive μέσω διαδικτύου το διάστημα 2ας Ιανουαρίου και 4ης Ιανουαρίου, σε δείγμα 6.245 ανθρώπων ηλικίας που τους δίνει δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, εκ των οποίων 478 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι οι οποίοι είπαν ότι οπωσδήποτε θα ψηφίσουν στις προκριματικές.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 236 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα