ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:50:27μ.μ.
03
Φεβρουαρίου

Γερμανία: 603 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η φιλοξενία 10.000 προσφύγων στα Holiday Inn

Το πρόβλημα στέγασης των προσφύγων που βρίσκονται στο Βερολίνο επιχειρεί να λύσει η γερμανική κυβέρνηση η οποία φέρεται να διαπραγματεύεται μια μεγάλη συμφωνία με μεγάλα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τη FAZ η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει στέγη για 10.000 πρόσφυγες και μια από τις σκέψεις που φαίνεται ότι ευδοκιμούν είναι να τους βάλει σε δωμάτια ξενοδοχείων. Σε αυτό το πλαίσιο φέρεται να διαπραγματεύεται με μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα, την Grand City Hotels η οποία διαχειρίζεται 22 ξενοδοχεία, ανάμεσά στα οποία και τα Holiday Inn.

 

To συνολικό κόστος του εν λόγω προγράμματος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 603 εκατ. ευρώ, (50 ευρώ τη βραδιά, ή 18.000 ευρώ το χρόνο)
Τον περασμένο χρόνο, η γερμανική πρωτεύουσα είδε περίπου 80.000 ανθρώπους να ζητούν άσυλο στην πόλη, με τα νούμερα να αναμένονται περίπου εξίσου υψηλά και για το 2016.

 

Βορειότερα, η Σουηδία αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις, με τις τοπικές αρχές να στρέφονται προς ιδιώτες εργολάβους για να βρουν χώρους για τους νεοεισερχόμενους.

 

Η Σκανδιναβική χώρα,η οποία έχει πληθυσμό περίπου 9.8 εκατομμύρια, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εγκατάσταση 163.000 ατόμων το 2015, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 35.000 ασυνόδευτων ανηλίκων. Να σημειώσουμε ότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο εξαπάτησης από επικερδής επιχειρήσεις εις βάρος των προσφύγων όσον αφορά την εγκατάσταση τους πολύ περισσότερο σε εκείνες τις χώρες οποίες και έχουν δεχτεί τον μεγάλο αριθμό προσέλευσης προσφύγων.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 167 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα