ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:39:49μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
05
Νοεμβρίου

Γερμανία: Η συντηρητική παράταξη παραμένει διχασμένη για το ζήτημα των προσφύγων

Ο πρόεδρος της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ παραδέχθηκε χθες ότι διέπραξε πολιτικό σφάλμα με τις επανειλημμένες δημόσιες επικρίσεις του εναντίον της καγκελαρίου επειδή η Άγγελα Μέρκελ αρνήθηκε να συναινέσει στην πρότασή του να επιβληθεί όριο στον αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων που υποδέχεται η Γερμανία.

Ο Ζεεχόφερ, πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας, τόνισε ωστόσο στην ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος ότι συνεχίζει να τάσσεται υπέρ της επιβολής ενός ορίου 200.000 ανθρώπων, προειδοποιώντας την Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ ότι οι διαφορές των δύο αδελφών κομμάτων ενδέχεται να μην έχουν διευθετηθεί πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017.

 

Η παρατεταμένη σύγκρουση μεταξύ των ηγετών των δύο αδελφών κομμάτων της συντηρητικής παράταξης έχει πλήξει και τα δύο στις δημοσκοπήσεις και συνέβαλε σε μια σειρά ηττών της σε κρατιδιακές εκλογές που διεξήχθησαν φέτος.

 

Η Μέρκελ, που αναμένεται ότι θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία την επόμενη χρονιά, επιμένει ότι δεν πρόκειται να θεσπιστεί όριο. Όμως έχει ανάγκη την υποστήριξη της CSU, που συνεισφέρει το ένα έκτο των ψήφων της παράταξης.

 

«Ήταν ένα χονδροειδές πολιτικό σφάλμα», αναγνώρισε ο Ζεεχόφερ αναφερόμενος στη διένεξή του με την Μέρκελ, η οποία αποφάσισε να μην πάει στο συνέδριο του κόμματός του στο Μόναχο μετά την προσβλητική για την καγκελάριο μακροσκελή ομιλία του πέρυσι. «Πήρα το μάθημά μου», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Εξαιτίας του ότι η σύγκρουση δεν έχει ακόμη διευθετηθεί, ο Ζεεχόφερ επίσης δεν θα πάει στο συνέδριο της CDU τον επόμενο μήνα στην Έσση.

 

Αυτό είναι κάτι δίχως ιστορικό προηγούμενο για τη συντηρητική παράταξη η οποία κυβέρνησε τη Γερμανία τα 47 από τα τελευταία 66 χρόνια.

 

«Δεν θα πουλήσω την ψυχή της CSU» για να λυθεί «αυτό το ζήτημα», διαβεβαίωσε τους συνέδρους ο Ζεεχόφερ, επευφημούμενος ηχηρά. Πρόσθεσε ότι πολλοί Γερμανοί αισθάνονται πως έχει «χαθεί ο έλεγχος» διότι μετά τον Σεπτέμβριο του 2015 οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη χώρα έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

 

«Δεν θα αποδεχθώ έναν άθλιο συμβιβασμό», επέμεινε ο ίδιος. «Για εμένα αυτό που είναι το ουσιώδες είναι πως δεν μπορείς να υποδέχεσαι περισσότερους πρόσφυγες από όσους μπορείς να ενσωματώσεις αποτελεσματικά. Καμιά χώρα του κόσμου δεν είναι σε θέση να χειριστεί τον αριθμό των προσφύγων που υποδεχθήκαμε πέρυσι. Χρειάζεται ένα όριο περίπου 200.000» ανθρώπων, επανέλαβε.

 

Κατά τον πρόεδρο της CSU, είναι πιθανό ο ίδιος και η Μέρκελ να μην καταλήξουν σε συμφωνία πριν από τον Σεπτέμβριο του 2017. «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα μπορέσουμε να το λύσουμε αυτό», είπε ο Ζεεχόφερ και πρόσθεσε ότι «οι συνομιλίες συνεχίζονται με μετρημένο τρόπο».

 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 222 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα