ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 10:09:53μ.μ.
07
Μαΐου

Γιούνκερ: «Η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό έχει αποτέλεσμα»

Η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, ήδη δείχνει τα πρώτα της αποτελέσματα, και η συγκεκριμένη κρίση είναι σημείο καμπής, εκτίμησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η συμφωνία, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ήδη επιτρέπει στην Ευρώπη να διαχειριστεί καλύτερα τις προσφυγικές ροές. «Είμαστε σε σημείο καμπής. Η συμφωνία έχει αποτέλεσμα και ο αριθμός των προσφύγων μειώνεται σημαντικά», πρόσθεσε.

 

Υπάρχει όμως ανάγκη να υπάρξει μία βιώσιμη μείωση του αριθμού τους πριν μπορεί να ειπωθεί ότι «όλα είναι εντάξει», σημείωσε, αναφέροντας όμως ότι η συμφωνία έδωσε στην ΕΕ το περιθώριο κινήσεων για τη δημιουργία ενός δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος ασύλου μεσοπρόθεσμα.

 

Παράλληλα, ο Γιούνκερ τάχθηκε κατά της απόφασης ανέγερσης φράχτη μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων. «Δεν συμμερίζομαι την άποψη κάποιων για αυτόν τον φράχτη, ή γενικότερα για το χτίσιμο φραχτών στην Ευρώπη, ότι μπορεί να συνεισφέρει σε μακροπρόθεσμη λύση στην προσφυγική κρίση», τόνισε.

 

«Οι φράχτες μπορεί να εμποδίζουν τους πρόσφυγες να συνεχίσουν, αλλά κανένας φράχτης και κανένα τείχος δεν είναι αρκετά ψηλός για να αποτρέψει αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν στην Ευρώπη, όταν διαφεύγουν από τον πόλεμο και τη βία στην πατρίδα τους», κατέληξε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 203 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα