ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 6:11:55μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
01
Ιουνίου

Γιούνκερ: Δεν ξέρω αν η Τουρκία θα μπει ποτέ στην ΕΕ -Τέλος συζήτησης αν επαναφέρει τη θανατική ποινή

Αν η Τουρκία επαναφέρει τη θανατική ποινή, αυτό θα σημάνει το ξεκάθαρο τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την είσοδό της στην ΕΕ, τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας σε φοιτητικό συνέδριο στο Βερολίνο, δήλωσε ότι δεν είναι της άποψης να σταματήσουν τώρα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αγκυρα.

 

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν να πείσουν την Τουρκία ότι είναι προς το συμφέρον της να προβεί σε μεταρρυθμίσεις και να προσανατολιστεί προς την Ευρώπη, αντί να απομακρύνεται από την Γηραιά ήπειρο και τις αξίες της, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

«Αν η Τουρκία γίνει ποτέ ένα κράτος-μέλος, δεν το ξέρω», εξομολογήθηκε, ενώ σημείωσε ότι ξεκαθάρισε στον Ταγίπ Ερντογάν, στην πρόσφατη συνομιλία τους, ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία είναι «κόκκινη γραμμή» για τις διαπραγματεύσεις.

 

«Του είπα: ''Αν επαναφέρετε την θανατική ποινή, τότε αυτό θα είναι το τέλος''» σημείωσε ο Γιούνκερ.

 

 


πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 348 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα