ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 8:08:56μ.μ.
16
Αυγούστου

Η Μέρκελ θα ζητήσει κοινοβουλευτική έγκριση για να αναπτύξει στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις πάνω από το Αφγανιστάν

Με στόχο την απομάκρυνση των τελευταίων Γερμανών που βρίσκονται στο Αφγανιστάν καθώς και των Αφγανών που απειλούνται στη χώρα, το Βερολίνο προσανατολίζεται να αναπτύξει στρατιώτες στην περιοχή, όπως δήλωσαν σήμερα κοινοβουλευτικές πηγές στο AFP.

 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Άνγκελα Μέρκελ θα ζητήσει εντολή από τους βουλευτές προκειμένου να αναπτυχθούν «εκατοντάδες στρατιώτες» της Μπούντεσβερ για τις εκκενώσεις αυτές, σύμφωνα με ενημέρωση της καγκελαρίας σε στελέχη της κοινοβουλευτικής της ομάδας χθες, Κυριακή, το βράδυ.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, θα δημιουργηθεί μια αερογέφυρα προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν 2.000 Αφγανοί που είχαν εργαστεί για τους Γερμανούς, «γυναίκες που απειλούνται ιδιαίτερα, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλοι υπάλληλοι ΜΚΟ», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

 

Εν αναμονή του υπουργικού συμβουλίου


Την Τετάρτη, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο αυτό, το οποίο θα εξετάσουν οι βουλευτές την ερχόμενη εβδομάδα σε έκτακτη συνεδρίασή τους.

 

Έπειτα από διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση σχεδιάζει μια επιχείρηση εκκένωσης «έως τις 31 Αυγούστου», σύμφωνα με τις πηγές αυτές, αν και η κυβέρνηση δεν αποκλείει να ολοκληρωθεί νωρίτερα.

 

Εξάλλου, ένα μέρος του προσωπικού της πρεσβείας της Γερμανίας στην Καμπούλ αναμένεται να απομακρυνθεί προς την Ντόχα με αμερικανικά αεροσκάφη.

 

Μια ομάδα περίπου 80 ατόμων αναμένεται να παραμείνει στην αφγανική πρωτεύουσα για να οργανώσει την εκκένωση των υπόλοιπων Γερμανών.

 

Ένα πρώτο αεροσκάφος της Μπούντεσβερ αναχώρησε χθες, Κυριακή, το βράδυ για την Καμπούλ προκειμένου να συμμετάσχει τις επόμενες ημέρες σε αυτή την επιχείρηση εκκένωσης.

 

Έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες παρουσίας στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο μιας επιχείρησης του ΝΑΤΟ, η Μπούντεσβερ ολοκλήρωσε την αποχώρησή της από τη χώρα στα τέλη Ιουνίου.

 

Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις πάνω από το Αφγανιστάν


Στο μεταξύ, η αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε ότι εκτρέπει πτήσεις προκειμένου να αποφύγει τον αφγανικό εναέριο χώρο μέχρι νεωτέρας, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος.

 

«Όλα τα αεροσκάφη του ομίλου Lufthansa αναστέλλουν τις πτήσεις πάνω από το Αφγανιστάν μέχρι νεωτέρας», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε μήνυμα που στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Ως αποτέλεσμα, ο χρόνος πτήσης προς την Ινδία και άλλους προορισμούς θα επιμηκυνθεί έως και κατά μία ώρα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

 

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Lufthansa ανέφερε ότι εξετάζει πώς μπορεί να βοηθήσει τη γερμανική κυβέρνηση να απομακρύνει πολίτες και εργαζόμενους που είχαν προσφέρει υποστήριξη τοπικά από το Αφγανιστάν στο εγγύς μέλλον.

 

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε στο Reuters πως ένα δεύτερο γερμανικό στρατιωτικό αεροσκάφος βρίσκεται εν πτήσει προς την Καμπούλ για την απομάκρυνση Γερμανών πολιτών και Αφγανών που έχουν μείνει εκεί.

 

Ένα πρώτο μεταγωγικό αεροσκάφος A400M αναχώρησε νωρίς το πρωί από την αεροπορική βάση στο Βούνστορφ στη βόρεια Γερμανία. Το αεροσκάφος θα πραγματοποιεί δρομολόγια ανάμεσα στην Καμπούλ και την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, Τασκένδη, προκειμένου να διασώσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 252 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα