ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:02:27π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
17
Νοεμβρίου

Υποστήριξη ενάντια στο ISIS από τα κράτη της ΕΕ ζητά η Γαλλία

Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ζήτησε σήμερα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης «ενίσχυση της στρατιωτικής συμμετοχής» σε ορισμένα θέατρα εξωτερικών επιχειρήσεων και ζήτησε «υποστήριξη» προς τη Γαλλία στον αγώνα της κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο γάλλος υπουργός Αμυνας επικαλέστηκε ένα άρθρο των ευρωπαϊκών συνθηκών σε περίπτωση επίθεσης κατά μίας χώρας της ΕΕ. «Η Γαλλία δεν μπορεί να είναι μόνη της σε αυτά τα θέατρα», δήλωσε ο Λε Ντριάν, σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός του, κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Αμυνας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.

 

Είναι η πρώτη φορά που κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης επικαλείται το άρθρο αυτό, αντίστοιχο του άρθρου 5 της συνθήκης του ΝΑΤΟ, το οποίο είχαν επικαλεσθεί οι ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και βάσει του οποίου πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική επέμβαση της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Αφγανιστάν.

 

«Η Γαλλία ζητεί από τους ευρωπαίους εταίρους την υποστήριξή τους - σε διμερές επίπεδο- ανάλογα με τις δυνατότητές τους, στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία και μία ενισχυμένη στρατιωτική συμμετοχή των κρατών μελών στα θέατρα των επιχειρήσεων όπου επιχειρεί η Γαλλία», εξήγησε ο γάλλος υπουργός Αμυνας.

 

«Η Γαλλία ζητεί αυτήν τη δύσκολη στιγμή υποστήριξη, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ενωση δέχεται επίθεση. Πιστεύω ότι η απάντηση της ΕΕ θα πρέπει να είναι ναι», απάντησε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία προήδρευε της συνόδου των ευρωπαίων υπουργών Αμυνας, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.

 

«Οφείλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης, αλλά η Γαλλία πρέπει να εξειδικεύσει το είδος της υποστήριξης και της βοήθειας που περιμένει», πρόσθεσε.

 

Ωστόσο, καμία επίσημη απόφαση επ΄αυτού δεν αναμένεται σήμερα.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 215 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα