ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 6:49:36π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
21
Ιουνίου

Ιταλία: «Πυρά» κατά των κρατών-μελών της Ε.Ε. για τη στάση τους στο προσφυγικό

Η ιταλική κυβέρνηση επέκρινε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες στο έδαφός τους,

επισημαίνοντας ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που έχουν φθάσει στις ακτές της έχουν αυξηθεί εφέτος κατά 26% σε σχέση με πέρυσι.


Δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η οποία είναι αφιερωμένη στην ευρωπαϊκή πολιτική για τη μεταναστευτική κρίση, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας γνωστοποίησε ότι από τις αρχές του 2017 έχουν διασωθεί στη θάλασσα 71.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

 

Την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε νομικές διαδικασίες εναντίον της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχίας, οι οποίες συνεχίζουν να αρνούνται να υποδεχθούν αιτούντες άσυλο. Το 2015 η Κομισιόν είχε υποβάλει πρόταση για τη μετεγκατάσταση προσφύγων από τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης, δηλαδή την Ιταλία και την Ελλάδα.

 

«Λυπάμαι διότι δεν έδειξαν οι πάντες την ίδια προθυμία (με την Ιταλία) να υποδεχθούν τους ανθρώπους αυτούς» ανέφερε από τη μεριά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

 

Πάνω από 190.000 αιτούντες άσυλο ζουν σήμερα σε κέντρα υποδοχής που χρηματοδοτεί το ιταλικό δημόσιο.

 

 


πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 329 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα