ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 6:57:22π.μ.
11
Οκτωβρίου

Κερν: Η Αυστρία δεν είναι μία ρατσιστική χώρα

«Η Αυστρία δεν είναι μία ρατσιστική χώρα και όποιος στην Αυστρία ψηφίζει τον υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές Νόρμπερτ Χόφερ, του εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, δεν είναι αυτόματα οπαδός της ακροδεξιάς», τονίζει σε συνέντευξή του στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ιταλικής Τηλεόρασης (RAI 3), ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι άνθρωποι ψηφίζουν ανάλογα με τους φόβους τους και εάν στην Ευρώπη κερδίσει η άκρα δεξιά διακυβεύονται πολλά, οι λαϊκιστές βρίσκονται σε ανοδική πορεία, ο Τραμπ και η Λεπέν δεν είναι καλύτεροι από άλλους, όμως οι άνθρωποι ψηφίζουν ενάντια στο κατεστημένο.

 

Στη συνέντευξή του ο Αυστριακός καγκελάριος διαβεβαιώνει πως τα σύνορα στο «Πέρασμα Μπρένερ» (στα αυστροϊταλικά σύνορα) θα παραμείνουν όπως είναι, πράγμα που σημαίνει, όπως διευκρινίζει, ότι «θα είναι ανοικτά και χωρίς ιδιαίτερους ελέγχους, γιατί η Ιταλία κάνει πολύ καλά το έργο των ελέγχων».

 

«Δεν ήμουν και εξακολουθώ και τώρα να μην είμαι υπέρ του τείχους, και είναι λογικό πως στην Ευρώπη πρέπει να εμποδίσουμε τη δημιουργία εσωτερικών συνόρων», αναφέρει, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει τη μεταναστευτική πολιτική της και πως είναι αποτελεσματικότερη η υποστήριξη των μεταναστών στις χώρες προέλευσης τους.

 

Ο Κρίστιαν Κερν, κατανοεί, όπως τονίζει, την απογοήτευση του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι από τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Μπρατισλάβα, με τα οποία και ο ίδιος δεν ήταν ικανοποιημένος, καθώς, κατά την άποψή του «η διάσταση των προβλημάτων είναι τόσο μεγάλη, ώστε θα πρέπει να βρεθεί τάχιστα μία λύση, όμως στην Ευρώπη γίνονται πολλές συζητήσεις και μόνον λίγα επιτυγχάνονται].

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 250 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα