ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 10:15:53π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
17
Νοεμβρίου

Κόλαση φωτιάς στη Ράκα εξαπέλυσε για δεύτερη μέρα η Γαλλία

Σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις εξαπέλυσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα

η γαλλική πολεμική αεροπορία στην πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, Ράκα στη Συρία, λίγες ώρες μετά την ιστορική ομιλία του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ στην κοινή συνεδρίαση της γαλλικής Βουλής και της Γαλλικής Γερουσίας όπου είπε ότι «η Γαλλία είναι σε πόλεμο» ανακοινώνοντας ότι «είμαστε σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος».

 

Δέκα Rafale και Mirage 2000 σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Άμυνας ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας νέους βομβαρδισμούς στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, ρίχνοντας 16 βόμβες, έχοντας ως στόχο ένα κέντρο διοίκησης και ένα κέντρο εκπαίδευσης τζιχαντιστών, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

 

Το γαλλικό υπουργείο επιβεβαίωσε ότι «οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε συντονισμό με τις αμερικανικές δυνάμεις».

 

Την ίδια ώρα, την Πέμπτη αναχωρεί για τον Περσικό Κόλπο το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» για να ενισχύσει τις δυνάμεις της Γαλλίας στην περιοχή.

 

Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη, ενώ έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις στο Ιράκ.

 

Παράλληλα, σε διπλωματικό επίπεδο, ο Γάλλος Πρόεδρος επιχειρεί να αμβλύνει τη διάσταση απόψεων μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο θα εξαλείψει ολοκληρωτικά την απειλή του τζιχαντισμού. Για αυτό κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνομιλίες με τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι χρειάζεται ένας ενιαίος, μεγάλος συνασπισμός για να πολεμήσει στη Συρία, αποκαλύπτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τους προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας, τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, για να συζητήσει το θέμα αυτό.

 

«Θα συναντηθώ τις επόμενες ημέρες με τους προέδρους Ομπάμα και Πούτιν για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», είπε.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 199 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα