ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:03:14μ.μ.
18
Φεβρουαρίου

Κόβει την ανάσα το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο της Ευρώπης

Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο της Ευρώπης βρίσκεται στο ισπανικό νησί Λανθαρότε. Το Museo Atlantico θα παρουσιάσει μια συγκλονιστική έκθεση με γλυπτά του Βρετανού καλλιτέχνη Τζέισον ντε Κερ Τέιλορ, που αναπαριστούν την πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι πρόσφυγες.

«Κάνοντας παραλληλισμούς μεταξύ της εγκατάλειψης των ναυτικών στο ναυάγιο και της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης, το έργο δεν αποτίνει φόρο τιμής και δεν προορίζεται ως μνημείο για τις ζωές που χάνονται, αλλά λειτουργεί ως μια σκληρή υπενθύμιση της συλλογικής ευθύνης της παγκόσμιας κοινότητάς μας» έγραψε ο καλλιτέχνης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

 

Το μουσείο γλυπτών βρίσκεται σε βάθος 14 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι προσιτό σε αυτοδύτες και ορατό από βάρκες με γυάλινο πυθμένα.

 

Ένα από τα γλυπτά που θα εκτεθεί θα είναι η «Σχεδία της Λαμπεντούζα», μια σύγχρονη εκδοχή του πίνακα που φιλοτέχνησε ο Τεοντόρ Ζερικώ το 1818 με τίτλο «Η Σχεδία της Μέδουσας» και θα αναπαριστά μια βάρκα που μεταφέρει 13 πρόσφυγες.

 

skkfkgs

 

Το μουσείο θα ανοίξει για τους επισκέπτες του στις 25 Φεβρουαρίου.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 211 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα