ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:24:55π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
18
Φεβρουαρίου

Μέρκελ: Σημαντική η συνεργασία με τη Ρωσία κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας

Υπάρχουν ακόμη προκλήσεις στις σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία, αλλά είναι σημαντική συνεργασία των δύο πλευρών, στη μάχη εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, τόνισε η Ανγκελα Μέρκελ.

«Η κοινή μάχη εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε τα ίδια συμφέροντα και μπορούμε να δουλέψουμε μαζί», είπε η Καγκελάριος μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, στην οποία παραβρίσκεται και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

 

Το ίδιο το Ισλάμ δεν αποτελεί την πηγή της τρομοκρατίας, τόνισε η Μέρκελ και πρόσθεσε ότι έχει κρίσιμη σημασία να περιληφθούν μουσουλμανικές χώρες στη μάχη εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

 

Η Γερμανία, θα κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να ανταποκριθεί στον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανά 2% του ΑΕΠ για την άμυνα μέχρι το 2024, δήλωσε η Μέρκελ, εν μέσω πιέσεων από τις ΗΠΑ να αυξήσει το Βερολίνο τις στρατιωτικές δαπάνες.

 

Ακόμη, η Καγκελάριος είπε ότι θα ήθελε να συζητήσει με τη Ρωσία το θέμα των κυβερνοεπιθέσεων και των ψευδών ειδήσεων, αλλά πρόσθεσε πως είναι αμφισβητήσιμο κατά πόσο το δεύτερο ζήτημα θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί επιτυχώς πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν φέτος στην Ευρώπη.

 

«Ξέρουμε πως η Ρωσία γνωστοποιεί πολύ ανοικτά ότι θεωρεί τις υβριδικές πολεμικές επιχειρήσεις μορφή άμυνας», δήλωσε η Μέρκελ όταν ερωτήθηκε για το θέμα των ψευδών ειδήσεων. «Αν ήταν να εκφράσω κάποια επιθυμία, θα έλεγα πως είναι πολύ καλό να τεθεί αυτό το θέμα, για παράδειγμα, στην ημερήσια διάταξη στο πλαίσιο των συνομιλιών ΝΑΤΟ-Ρωσίας», πρόσθεσε.

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 214 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα