ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:52:35μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
04
Ιουλίου

Μηδενικό αποτέλεσμα στη διάσκεψη για το Κυπριακό

Δεν βγήκε τελικά άσπρος καπνός από την αίθουσα διαπραγμάτευσης στο ελβετικό θέρετρο Κρανς Μοντάνα με τη δήλωση του Πρόεδρου Αναστασιάδη να δίνει την πλήρη εικόνα: «Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι όλα είναι όπως τα ήθελα».

Οι προτάσεις μπορεί να κατατέθηκαν από όλες τις πλευρές πάνω στα ζητήματα που είχαν καθοριστεί, ωστόσο από τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το χάσμα είναι τεράστιο μεταξύ των δυο πλευρών. Τόσο μεγάλο μάλιστα που κανείς ευλόγως θα μπορούσε να διερωτηθεί τι είναι αυτό που επιδιώκουν τα Ηνωμένα Έθνη, αφού βλέπουν την απόσταση αλλά κυρίως την έλλειψη πρόθεσης για υποχωρήσεις, από μέρους Τουρκίας.

 

Τόσο έντονο είναι το φαινόμενο αυτό, από πλευράς Τσαβούσογλου, που ακόμα και σε μέλη του «Unite Cyprus Now» το απόγευμα της Δευτέρας είπε: «Εμείς κάναμε ένα βήμα μπροστά. Οι Εληνοκύπριοι έκαναν ένα βήμα πίσω».

 

Οι τουρκικές προτάσεις για Ασφάλεια και Εγγυήσεις, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, δεν ξεπερνούν τη μία σελίδα και δεν περιλαμβάνουν αριθμούς και συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ κινούνται στη λογική της προφορικής πρότασης την οποία έκανε ο Τσαβούσογλου την πρώτη μέρα στο Κρανς Μοντάνα αναφέρει το sigmalive.com.

 

Η πρωινή συνάντηση πέραν από την κατάθεση των προτάσεων από κάθε πλευρά είχε ως έκπληξη και μια πρόταση από τον κ. Έιντε, ο οποίος πρότεινε να μεταβούν στην Ελβετία οι πρωθυπουργοί των εγγυητριών δυνάμεων, κάτι που ωστόσο απορρίφθηκε, με την ελληνική πλευρά δια στόματος Κοτζιά να ζητά ουσιαστική διαπραγμάτευση επί των προτάσεων και να αφεθούν επιτέλους οι πλευρές να προχωρήσουν στην ουσία της διαπραγμάτευσης.

 

H συνέχεια θα δοθεί σήμερα στις 11:00 με ζητήματα εσωτερικής πτυχής, μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί, ενώ στις 12:00 θα συγκληθεί εκ νέου η Διάσκεψη για Ασφάλεια-Εγγυήσεις, με τη συμμετοχή όλων των πλευρών.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 326 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα