ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 6:58:25π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
01
Μαρτίου

Ολλανδία: Στη δεύτερη θέση σε δημοσκόπηση το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς

Το ακροδεξιό ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς υποχώρησε στη δεύτερη θέση σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Peilingwijzer δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Ο Βίλντερς εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 15,7% και να έπεται του συντηρητικού κόμματος VVD του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο. Το κόμμα του Ρούτε βρίσκεται στο 16,3%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο αναφοράς Peilingwijzer που συγκεντρώνει έξι διαφορετικές δημοσκοπήσεις, το PVV φέρεται να συγκεντρώνει από 22 ως 26 έδρες, λίγες λιγότερες από τις 23 με 27 του VVD.

 

Η πτωτική πορεία του PVV φαίνεται ότι επιβραδύνεται αλλά δεν έχει σταματήσει ακόμη, δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS ο Τομ Λουβέρς του Peilingwijzer.

 

Το ποσοστό αποδοχής του VVD βρίσκεται περίπου στο ίδιο επίπεδο επι εβδομάδες, πιθανώς επειδή ευνοείται από την πτώση του ποσοστού αποδοχής του PVV.

 

Τον τελευταίο μήνα το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα CDA εμφανίζεται ενισχυμένο στις δημοσκοπήσεις και φαίνεται να κερδίζει από 17 ως 19 έδρες.

 

Οι Δημοκράτες 66 (D66) και η Πράσινη Αριστερά (GroenLinks ή GL) φέρονται να συγκεντρώνουν από 16 με 18 έδρες, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SP) και το Κόμμα για τα Ζώα (ΡvdA) από 12 με 14 έδρες.

 

Από τις έξι δημοσκοπήσεις τις οποίες συνδυάζει ο Peilingwijzer, μόνο οι EenVandaag, De Hond's Peil.nl και LISS έθεσαν το ερώτημα της πρόθεσης ψήφου στους ψηφοφόρους τους μετά το πρώτο ντιμπέιτ την περασμένη Κυριακή στο οποίο συμμετείχαν τα CDA, GroenLinks, D66, PvdA και SP. Στη δημοσκόπηση του EenVandaag το SP εμφανίστηκε ενισχυμένο, αλλά όχι σε εκείνες των Peil.nl και LISS.

 

Στη δημοσκόπηση του Peil.nl τόσο το CDA όσο και το PvdA συγκέντρωσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον των ψηφοφόρων.

 

Οι εκλογές στην Ολλανδία είναι οι πρώτες από τρεις αναμετρήσεις σε ιδρυτικά μέλη της ΕΕ που θα διεξαχθούν μέσα στο χρόνο με τα αντιευρωπαϊκά κόμματα στη Γαλλία και τη Γερμανία να ευελπιστούν ότι οι ανησυχίες των ψηφοφόρων για το μεταναστευτικό και την ασφάλεια θα ενισχύσουν τις δυνάμεις τους και θα αναδιαμορφώσουν τον πολιτικό χάρτη στη ευρωπαϊκή ήπειρο. Οι εκλογές στην Ολλανδία θα διεξαχθούν στις 15 Μαρτίου.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 182 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα