ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 22 Οκτωμβρίου 2020 - 9:52:50π.μ.

banner468x60

01
Απριλίου

Οριακό προβάδισμα Μακρόν έναντι της Λε Πεν

Οριακό προβάδισμα της μίας ποσοστιαίας μονάδας διαθέτει ο Εμανουέλ Μακρόν έναντι της Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση της εταιρείας BVA για τον α' γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος λαμβάνει το 25% της πρόθεσης ψήφου έναντι 24% της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου. Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Φρανσουά Φιγιόν με 19%, ενώ ο Ζαν - Λυκ Μελανσόν έπεται με 15% και ο Μπενουά Αμόν με 11,5%.

 

Ωστόσο, το 38% των πολιτών δηλώνει πως δεν είναι σίγουρο ποιον θα ψηφίσει ή πως ενδεχομένως, θα αλλάξει άποψη.

 

Όσον αφορά τους ψηφοφόρους του Μακρόν, το 38% εκτιμά ότι η ψήφος προς τον ίδιο δεν πρόκειται να αλλάξει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Λε Πεν ανέρχεται στο 81%.

 

Στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, ο ανεξάρτητος υποψήφιος διαθέτει σημαντικό προβάδισμα της τάξης του 60% έναντι της Μαρίν Λε Πεν.

 

Την ίδια στιγμή η ανάκαμψη του Φρανσουά Φιγιόν, μετά τα χαμηλά ποσοστά που προκάλεσε το σκάνδαλο αργομισθίας της γυναίκας του, τον φέρνει πέντε μονάδες πίσω από τη Λεπέν και έξι μονάδες πίσω από τον Μακρόν. Αυτό οφείλεται κυρίως σε κάποιους ψηφοφόρους που ενώ είχαν αποφασίσει να απόσχουν από την εκλογική διαδικασία, άλλαξαν γνώμη και θα ψηφίσουν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, εκτιμά ο σχολιαστής του ινστιτούτου BVA.

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η άνοδος του Μελανσόν οφείλεται στην καλή επίδοσή του κατά την πρώτη τηλεμαχία, στις 20 Μαρτίου.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 118 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα