ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:41:05π.μ.
25
Μαρτίου

Πάπας Φραγκίσκος: Η αλληλεγγύη είναι το αντίδοτο κατά του λαϊκισμού

Κάλεσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει αλληλεγγύη και συνοχή τονίζοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί ο λαϊκισμός, έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό, μπροστά στους ηγέτες των χωρών της Ε.Ε.

Ο θρησκευτικός ηγέτης των Καθολικών τόνισε ότι πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση επειγόντως να ενισχύσει την αλληλεγγύη γιατί η αλληλεγγύη είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις σύγχρονες μορφές του λαϊκισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblat, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

«Η επιστροφή μετά απο 60 χρόνια στη Ρώμη, δεν πρέπει να είναι μόνο ένα αναμνηστικό ταξίδι», προειδοποίησε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας υποδεχόμενος στο Βατικανό τους 27 ηγέτες της ΕΕ. «Τα ιδρυτικά ιδεώδη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα πρέπει να περιοριστούν στην οικονομία και τις οικονομικές απαιτήσεις. Η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο μια καλή ανάλυση. Χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένα μέτρα», επισήμανε ο Πάπας Φραγκίσκος.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 203 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα