ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 - 8:47:34π.μ.

banner468x60

26
Μαρτίου

Πάπας: Η Μεσόγειος και το Αιγαίο «έχουν μετατραπεί σε ένα ακόρεστο κοιμητήριο»

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε χθες, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, την αναισθητοποίηση της συνείδησης της Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η Μεσόγειος και το Αιγαίο «έχουν μετατραπεί σε ένα ακόρεστο κοιμητήριο, απεικονίζοντας την αναίσθητη και αναισθητοποιημένη συνείδησή μας» σημείωσε ο Ποντίφικας μετά την ακολουθία για την Μεγάλη Παρασκευή.

 

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επέκρινε το κλείσιμο των συνόρων απέναντι στο κύμα αυτό των προσφύγων και των μεταναστών και επανέλαβε την έκκλησή του προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποδέχονται με αξιοπρέπεια τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ζητούν άσυλο και τους μετανάστες.

 

«Τίμιε Σταυρέ του Χριστού σε βλέπουμε σήμερα στα πρόσωπα των παιδιών, των γυναικών και των ανθρώπων που εξαντλημένοι και τρομοκρατημένοι φεύγουν για να γλιτώσουν από τους πολέμους και τη βία και βρίσκουν συχνά μόνον τον θάνατο και τόσους Πιλάτους που νίπτουν τας χείρας τους» σημείωσε.

 

Ο Ποντίφικας καταδίκασε επίσης έντονα την παιδεραστία στον κλήρο: «Τίμιε Σταυρέ του Χριστού σε βλέπουμε επίσης σήμερα στους άπιστους ιερείς που αντί να αφαιρούν από τους εαυτούς τους τις μάταιες φιλοδοξίες τους αφαιρούν ακόμη και από τους αθώους την αξιοπρέπειά τους» υπογράμμισε.

 

Αναφερόμενος επίσης στις επιθέσεις των τζιχαντιστών στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή αλλά και στην καρδιά της Ευρώπης, ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε «τον φονταμενταλισμό και την τρομοκρατία» αυτών που «βεβηλώνουν το όνομα του Θεού και το χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν την ανήκουστη βία που ασκούν».

 

«Αυτοί που τροφοδοτούν το καμίνι των πολέμων με το αίμα αθώων αδελφών είναι αυτοί που πωλούν τα όπλα», κατήγγειλε επίσης ο Ποντίφικας, ενώ αναφέρθηκε και στις διώξεις που υφίστανται οι χριστιανοί καταδικάζοντας την «άνανδρη σιωπή» του κόσμου «για τις αδελφές και τους αδελφούς μας που σκοτώνονται, καίγονται ζωντανοί, σφαγιάζονται και αποκεφαλίζονται από βάρβαρα ξίφη».

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 135 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα