ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 3:56:31μ.μ.
04
Νοεμβρίου

Π.Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα έχασε έξι πολύτιμους μήνες από τον αχαλίνωτο νάρκισσο Βαρουφάκη»

Στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο: «Αν είναι μεσάνυχτα στον αιώνα» ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί δεν παραλείπει να αναφερθεί στην Ελλάδα αλλά και τον πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη για τον οποίο μόνο μέλι δεν... στάζει.

Kάνοντας λόγο για έναν «αχαλίνωτο νάρκισσο που κανιβάλιζε τις συζητήσεις», όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος γράφει πως η Ελλάδα έχασε για χάρη του έξι πολύτιμους μήνες κάνοντας μάλιστα «όλους τους υπουργούς να υιοθετήσουν ανταγωνιστική στάση απέναντι στον ίδιο και την κυβέρνησή του».


Περιγράφοντας τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο κ. Μοσκοβισί γράφει χαρακτηριστικά: «Για να χώσει το μαχαίρι πιο βαθιά στην πληγή, ο κ. Τσίπρας διορίζει τον Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών.



Με τον ακαδημαϊκό και ταυτόχρονα ετερόδοξο λόγο του, με την εξεζητημένη εμφάνισή του, με τη φρενήρη ενασχόλησή του με τα ΜΜΕ και τον αχαλίνωτο ναρκισσισμό του, ο Γιάνης Βαρουφάκης τράβηξε πάνω του τους προβολείς και κανιβάλισε για κάποιους μήνες τις συζητήσεις.



Έφερε έτσι επί σκηνής την πολιτική του αντιπαράθεση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τη -σχεδόν σωματική, όπως μπορώ να την επιβεβαιώσω- αντιπάθειά του προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.



Συνέβαλε στην ένταση των συνομιλιών, αρνούμενος κάθε διαπραγμάτευση, βγάζοντας νοκ άουτ κάθε του ακροατήριο με ατελείωτες και γεμάτες περιφρόνηση επαναληπτικές ομιλίες, προκαλώντας την απελπισία αλλά και τη σκλήρυνση της στάσης των εταίρων του».



Και συνεχίζει ο Μοσκοβισί: «Σήμερα μπορώ να πω πως η δράση και το ύφος του όχι μόνο έκαναν την Ελλάδα να χάσει έξι πολύτιμους μήνες αλλά οδήγησαν όλους τους υπουργούς να υιοθετήσουν ανταγωνιστική στάση απέναντι στον ίδιο και την κυβέρνησή του».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 221 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα