ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 - 1:23:10π.μ.

banner468x60

25
Αυγούστου

Πρωτοφανής πρόταση ούγγρου ευρωβουλευτή για γουρουνοκεφαλές στα σύνορα

Έντονες αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει η πρωτοφανής πρόταση του ούγγρου ευρωβουλευτή του κυβερνώντος ουγγρικού κόμματος Fidesz, Γκιόργκι Σόπφλιν, ο οποίος μέσω twitter, ζήτησε την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών κατά μήκος του φράχτη που έχει στήσει η Ουγγαρία στα σύνορά της, προκειμένου να αποθαρρύνονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατέθεσε γραπτή ερώτηση στην Κομισιόν για τις «προκλητικές», όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις, παρατηρώντας πως κατά μήκος του φράχτη έχουν τοποθετηθεί πρόσφατα ομοιώματα ανθρώπινων προσώπων φτιαγμένα από λαχανικά σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των προσφύγων ενώ αναμένεται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ουγγαρία για την αποδοχή ή όχι της υποχρεωτικής μετεγκατάστασης προσφύγων.

 

Ο ευρωβουλευτής καλεί την Κομισιόν να απαντήσει ποια είναι η θέση της απέναντι στις προτάσεις Σόπφλιν καθώς και να διευκρινίσει σε τι ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αντιμετωπίσει παρόμοιες προτάσεις και πρακτικές εκφοβισμού προσφύγων και μεταναστών και τι μέτρα σκοπεύει να λάβει άμεσα ώστε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, και οι άλλες χώρες που τηρούν παρόμοια στάση, να υλοποιήσουν τη συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων.

 

Ολόκληρη η ερώτηση

 

Ο Γκιόργκι Σόπφλιν, Ούγγρος ευρωβουλευτής του κυβερνώντος ουγγρικού κόμματος Fidesz, ζήτησε με δήλωση που κοινοποίησε στις 20 Αυγούστου 2016 στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης twitter, την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών κατά μήκος του φράχτη που έχει στήσει η Ουγγαρία στα σύνορά της, ώστε, όπως είπε, να αποθαρρύνονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Παρά τις αντιδράσεις, ο Γκιόργκι Σόπφλιν δεν έδειξε καμία απολύτως διάθεση να απολογηθεί, αρκέστηκε μόνο να δηλώσει πως δεν υπήρξε ποτέ πρόταση, παρά μόνο μία «πειραματική σκέψη».

 

Σημειώνεται ότι η γνωστή για τη σκληρή αντιμεταναστευτική στάση της ουγγρική κυβέρνηση Όρμπαν έχει υψώσει από το 2015 φράχτη στα νότια σύνορα της χώρας, ενισχυμένο με κοφτερό σύρμα στην κορυφή, με χιλιάδες στρατιώτες να τον περιπολούν, ενώ κατά μήκος του φράχτη έχουν τοποθετηθεί πρόσφατα ομοιώματα ανθρώπινων προσώπων φτιαγμένα από λαχανικά σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των προσφύγων.

 

Στις 2 Οκτωβρίου αναμένεται να διεξαχθεί στην Ουγγαρία δημοψήφισμα αναφορικά με την αποδοχή ή μη της πολιτικής της Ε.Ε. περί υποχρεωτικής εγκατάστασης μεταναστών στις χώρες της Ένωσης χωρίς τη συγκατάθεση των εθνικών κοινοβουλίων.

 

Ερωτάται η Επιτροπή:

Ποια είναι η θέση της για τις προτάσεις Σόπφλιν;


Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου να αντιμετωπίσει παρόμοιες προτάσεις και ενέργειες, όπως τα ομοιώματα ανθρώπων, στα σύνορα χωρών μελών που αποσκοπούν στον εκφοβισμό προσφύγων και μεταναστών;


Τι άμεσα μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, όπως και οι άλλες χώρες που τηρούν παρόμοια στάση, να υλοποιήσουν τη συμφωνία για την κατανομή των προσφύγων;

 


Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 144 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα