ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:04:07μ.μ.
04
Απριλίου

Σε αυτές τις ευρωπαϊκές πόλεις ζουν οι πιο ευτυχισμένοι υπάλληλοι

Η πόλη που «σκοράρει» την υψηλότερη βαθμολογία με τους πιο ικανοποιημένους εργαζόμενους, δεν είναι ένα από τα μεγάλα πολιτικά ή οικονομικά κέντρα της Ευρώπης - είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας, το Γκρατς.

Παρά τον σχετικά μικρό πληθυσμό της πόλης, περίπου 310.000, το Γκρατς έχει μια ακμάζουσα οικονομία, ιδιαίτερα στον πολιτιστικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό τομέα. Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 85% των κατοίκων του Γκρατς ήταν «ικανοποιημένοι» με τη δουλειά τους.

 

arsdagafh1

 

Άλλες πόλεις που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, σύμφωνα με weforum.org, είναι η Ζυρίχη με 83%, η Βιέννη και το Ρέικιαβικ με 79%, η Κοπεγχάγη και η Ρεν με 78%.

 

Όπως βλέπουμε από το παρακάτω γράφημα, οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου – ειδικά όσες βίωσαν την οικονομική κρίση -, καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Αθήνα με μόλις 41% να δηλώνει «καθόλου ικανοποιημένο» από την εργασία του. Οι κάτοικοι πέντε πόλεων της Ιταλίας - Τορίνο, Ρώμη, Μπολόνια, Νάπολη και το Παλέρμο – βρίσκονται επίσης μεταξύ των πιο δυσαρεστημένων, σε ποσοστό 30%. Σε Ισπανία και Πορτογαλία, και ειδικά στις πόλεις Μαδρίτη και Λισαβόνα, τα ποσοστά δυσαρέσκειας ήταν 34% και 30% αντίστοιχα.

 

arsdagafh2

 

Για την έκθεση, ρωτήθηκαν 40.000 πολίτες σε 79 ευρωπαϊκές πόλεις, από τους οποίους ζητήθηκε να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με το πού έζησαν, εστιάζοντας στην ικανοποίηση τους αναφορικά με την προσωπική ποιότητα της ζωής και της εργασίας τους.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 144 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα