ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 12:51:20μ.μ.
27
Ιουλίου

Σήμα κινδύνου από την Europol: Χιλιάδες τζιχαντιστές έτοιμοι να κατακλύσουν την Ευρώπη

Με μια έκθεση 55 σελίδων η ειδική υπηρεσία της Europol απευθύνει νέα προειδοποίηση για πιθανή δράση χιλιάδων τζιχαντιστών σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 5.000 μαχητές που πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία και έχουν γεννηθεί σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Osnabrücker Zeitung», η Europol εκτιμά ότι από τους 5.000 μαχητές, περίπου το ένα τρίτο (δηλαδή 1.800 άτομα) έχουν επιστρέψει στις χώρες τους και είναι υποψήφιοι για μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα, ενώ δεν υπολογίζεται ο αριθμός εκείνων που έχουν ασπαστεί το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν είναι γνωστοί στις Aρχές.

 

«Μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, ή ξένοι μαχητές που επιστρέφουν με διαβατήρια της ΕΕ ταξιδεύουν κατά κανόνα εντός της Ένωσης, με αυθεντικά ή πλαστά διαβατήρια», επισήμανε εκπρόσωπος της Europol.

 

Παράλληλα, η ίδια υπηρεσία εκτιμά πως οι τελευταίες επιθέσεις δεν είχαν οργανωθεί από το Ισλαμικό Κράτος, παρά το γεγονός ότι το ISIS ανέλαβε την ευθύνη τους.

 

Ένα από τα πλέον ανησυχητικά στοιχεία που περιγράφει η έκθεση της Europol αφορά και στη μαζική συμμετοχή γυναικών στις τάξεις του ISIS.

 

Η δράση τους, μάλιστα, χαρακτηρίζεται ως «αρκετά πετυχημένο», δεδομένου ότι δύσκολα κινούν υποψίες στις αστυνομικές αρχές σε ό,τι αφορά τις κινήσεις τους.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 215 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα