×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
19
Ιουνίου

Ένα νέο αιματηρό περιστατικό σημάδεψε το βράδυ της Κυριακής το Λονδίνο όταν βαν έπεσε πάνω σε πλήθος ατόμων, κοντά σε τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο, στο Πάρκο Finsbury,

όταν έβγαιναν από το τοπικό τζαμί μετά από προσευχή. Η επίθεση σημειώθηκε στις 12:20, τοπική ώρα (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας).

 

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε σε δήλωσή της ότι τη ζωή του έχει χάσει ένα άτομο ενώ έχουν τραυματιστεί ακόμη δέκα.

 

«Υπάρχει ένας νεκρός από το περιστατικό αυτό» ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία, που υπογράμμισε επίσης, ότι οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο του περιστατικού.

 

Ο πρόεδρος στο τζαμί του Finsbury Park, Mohammed Kozbar, χαρακτήρισε την ενέργεια ως «τρομοκρατική επίθεση» και την εξομοιώνει με τα πρόσφατα αιματηρά περιστατικά που έπληξαν το Μάντσεστερ και το Λονδίνο.

 

Στο σημείο της επίθεσης έφθασαν ένοπλοι αστυνομικοί, ελέγχοντας το μικρό φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση. Σε ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό, αξιωματικοί απάντησαν ότι ακόμη «δεν θα κυκλοφορήσουν ονόματα». Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνεργάζεται με την τοπική αστυνομία, καθώς η έρευνα βρίσκεται στα αρχικά της στάδια, σημειώνει η εφημερίδα «The Guardian».

 

Οι πρώτες δηλώσεις της πρωθυπουργού της Βρετανίας

 

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι το περιστατικό με το βαν κοντά στο μουσουλμανικό τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο, αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προεδρεύσει σε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, σήμερα το πρωί.

 

Επίσης τόνισε ότι οι σκέψεις της είναι με αυτούς που τραυματίστηκαν.

 

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, είπε ότι είναι «εντελώς συγκλονισμένος για το περιστατικό στο πάρκο Finsbury Park απόψε», προσθέτοντας ότι οι σκέψεις του είναι «με εκείνους στην κοινότητα που πλήττονται από αυτό το φοβερό γεγονός».

 

Στο σημείο από τα πρώτα λεπτά βρέθηκαν ασθενοφόρα και αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει την περιοχή.

 

Αυτόπτης μάρτυρας ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter τη στιγμή σύλληψης του δράστη και έγραψε ότι είδε τουλάχιστον επτά άτομα τραυματίες ως αποτέλεσμα της επίθεσης, από τους οποίους οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πριν φτάσει η αστυνομία στο σημείο της επίθεσης, πολίτες είχαν συλλάβει τον δράστη και τον έριξαν στο έδαφος.

 

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου τόνισε ότι «έστειλαν αρκετή βοήθεια σε ένα περιστατικό στην οδό Seven Sisters». Οι πληροφορίες από τα τοπικά μέσα είναι συγκεχυμένες για τον αριθμό των τραυματιών.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 251 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)