ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:52:39π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
07
Μαρτίου

Σοκ: Το 1/3 των Γάλλων συμφωνεί με τις ιδέες της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν

Περίπου το 1/3 των Γάλλων πολιτών συμφωνεί, περισσότερο ή λιγότερο, με τις ιδέες του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν, παρότι μια σημαντική πλειοψηφία εκτιμά ότι αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία.

Η δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Monde και έγινε από το Ινστιτούτο Kantar-Sofres-OnePoint, σε δείγμα 1.006 ατόμων, στο διάστημα 23-27 Φεβρουαρίου.

 

Η δημοσκόπηση δείχνει μια εκλογική άνοδο του κόμματος της Λεπέν και συνοδεύεται από τη διαπίστωση ότι οι ιδέες της θεωρούνται σήμερα «κανονικές». Αλλά, κατά παράδοξο τρόπο, το ίδιο το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο έχει αρνητική απήχηση: το 58% των Γάλλων εκτιμά ότι πρόκειται για ένα κόμμα επικίνδυνο για την δημοκρατία, ήτοι 10% περισσότερο αρνητικά από το 2012.

 

Κυρίως οι γυναίκες (62%), τα στελέχη επιχειρήσεων (69%) και οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών (63%) δεν εμπιστεύονται το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο. Επίσης, η ακροδεξιά ψήφος παραμένει στιγματισμένη: 2 στους 3 Γάλλους πολίτες δηλώνουν ότι δεν το έχουν ψηφίσει ποτέ. Αντίθετα, το 17% των πολιτών είναι περήφανοι που ψηφίζουν την Λεπέν, ενώ το 12% δηλώνει ότι θα το ψηφίσει για πρώτη φορά στις εκλογές του Απριλίου 2017.

 

Οι ιδέες της Λεπέν και του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ριζώνουν στα πνεύματα και «κανονικοποιούνται» στον δημόσιο διάλογο. Το 33% των Γάλλων πολιτών συμφωνούν με τις ακροδεξιές ιδέες, ήτοι αύξηση 2 μονάδες μέσα σε έναν χρόνο. Ας σημειωθεί ότι οι εργάτες είναι οι μεγαλύτεροι φαν της Λεπέν, με 48% να δηλώνουν ότι συμφωνούν με τις ιδέες της.

 

Επίσης, το 32% των δεξιών ψηφοφόρων δηλώνουν ότι θα ήθελαν να ενωθούν τα δύο κόμματα, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο και το συντηρητικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Η ίδια η Μαρίν Λεπέν έχει ποσοστό 26% στην πρόθεση ψήφου ενόψει των εκλογών και έχει αυξήσει τα ποσοστό της κατά 5 μονάδες.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 185 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα