ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:21:34μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
17
Νοεμβρίου

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι

έφθασε στο Παρίσι για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων της Παρασκευής στο Παρίσι και να διατρανώσει την υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς τη Γαλλία, σύμμαχο-κλειδί στην εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

 

Η επίσκεψη του Κέρι σημειώνεται τρεις ημέρες μετά τη σειρά επιθέσεων εναντίον μπαρ, εστιατορίων, ενός χώρου συναυλιών και στο Σταντ ντε Φρανς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 129 άνθρωποι, χωρίς να υπολογίζονται οι δράστες. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ αύριο το πρωί.

 

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα εκφράσει στον επικεφαλής του γαλλικού κράτους την «αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού εκεί (στη Γαλλία) και σε όλο τον κόσμο», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προσέφερε την υποστήριξη της κυβέρνησής του στη Γαλλία αμέσως μετά τις επιθέσεις, ανάμεσα στα θύματα των οποίων ήταν και μια 23χρονη Αμερικανίδα φοιτήτρια.

 

Ο Κέρι θα συναντηθεί επίσης με τον Γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς.


Ο Κέρι, ο οποίος μιλάει γαλλικά και θεωρείται γενικά από τους πιο γαλλόφιλους Αμερικανούς πολιτικούς, έχει επισκεφθεί το Παρίσι περίπου 20 φορές αφότου ανέλαβε το αξίωμα, και εξέφρασε εμφατικά το Σάββατο από τη Βιέννη την «αλληλεγγύη» της κυβέρνησής του στον «παλαιότερό της σύμμαχο» μετά τις επιθέσεις.

 

Οι δύο χώρες ενίσχυσαν τη στρατιωτική συνεργασία τους, ιδίως στο πεδίο της ανταλλαγής πληροφοριών αλλά και σε αυτό των εντεινόμενων αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία.

 

Ο Τζον Κέρι δεν προβλέπεται να μεταβεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε κάποιο από τα σημεία όπου διαπράχθηκαν οι επιθέσεις της Παρασκευής, τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και διότι συνεχίζονται οι έρευνες εκεί, διευκρίνισαν αμερικανικές διπλωματικές πηγές.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 194 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα