ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:48:48μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
15
Νοεμβρίου

Στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού το Βέλγιο -Στρατός στους δρόμους

Τα αιματηρά γεγονότα στο Παρίσι, αλλά και η σύλληψη επί βελγικού εδάφους εμπλεκόμενων σε αυτά,

οδήγησε την κυβέρνηση της χώρας στην απόφαση να ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού στην τρίτη βαθμίδα, την υψηλότερη.

 

Αυτό αφορά τα γεγονότα στα οποία θα μετέχει μεγάλο πλήθος ανθρώπων, όπως αθλητικοί αγώνες ή επίσημες εκδηλώσεις, στις οποίες θα μπορεί να αναπτυχθεί ο στρατός σε ενίσχυση των δυνάμεων της αστυνομίας.

 

«Για τα μεγάλα γεγονότα, το επίπεδο αυξάνεται στο 3, το οποίο σημαίνει μια αξιόπιστη και δυνάμει επικείμενη απειλή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρεντρίκ Κοντερλιέ, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, έπειτα από τη σύνοδο του βελγικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.

 

«Θα παραμείνουμε σε κατάσταση συναγερμού, ώρα την ώρα, μαζί με τις διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας που γνωστοποιούν την πρόοδο των αναλύσεών τους», τόνισε ο Σαρλ Μισέλ.

 

Ηδη τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν σε μεγάλη επιχείρηση σε φτωχή συνοικία των Βρυξελλών, σε έρευνες για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.

 

Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι τουλάχιστον ένας από αυτούς που συνελήφθησαν στην συνοικία Μολενμπέκ πιστεύεται ότι είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ στο Παρίσι, όπου δύο αυτοκίνητα με βελγικές πινακίδες κατασχέθηκαν κοντά στις περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν οι επιθέσεις. «Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας θα συνεχιστούν», δήλωσε Μισέλ στο τηλεοπτικό δίκτυο RT.

 

Η συνοικία Μολενμπέκ συνδέθηκε φέτος με δύο επιθέσεις που έγιναν στην Γαλλία. Αξιωματούχοι της ασφάλειας δήλωσαν ότι οι ισλαμιστές που σκότωσαν ανθρώπους σε εβραϊκό παντοπωλείο τον Ιανουάριο στο Παρίσι παράλληλα με την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo είχαν πάρει τα όπλα τους από την περιοχή. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον δράστη της επίθεσης που απετράπη στο τρένο Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι, τον περασμένο Αύγουστο.

 

«Το Βέλγιο είναι κατά κάποιον τρόπο η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης», δήλωσε στο Reuters ένας ειδικός σε θέματα διεθνούς ασφάλειας, ενώ ένας άλλος, ο Ραφαέλο Παντούτσι, του Royal United Services Institut του Λονδίνου σημείωσε: «Τα δίκτυα μεταξύ της Γαλλίας και του Βελγίου έχουν πολύ στενούς δεσμούς εδώ και κάποιον καιρό».

 

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 206 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα