ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:30:43π.μ.
03
Απριλίου

«Το ευρώ μαχαίρι στα πλευρά της Γαλλίας»

Η ηγέτιδα του ευρωσκεπτικιστικού και ξενόφοβου Εθνικού Κόμματος (FN) δήλωσε στην ίδια εκδήλωση πως οι επί θύραις προεδρικές εκλογές ενδέχεται ν’ αποτελέσουν προάγγελο για μία «πολιτισμική αλλαγή».

«Βρισκόμαστε στο έλεος ενός νομίσματος που έχει προσαρμοσθεί στη Γερμανία κι όχι στη δική μας οικονομία. Το ευρώ μοιάζει περισσότερο με μαχαίρι καρφωμένο στα πλευρά μας για να μας εξαναγκάσουν να πάμε εκεί που άλλοι θέλουν εμείς να πάμε», τόνισε η Λε Πεν υπό τις ουρανομήκεις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των υποστηρικτών της.

 

Επαναλαμβάνοντας τις απόψεις της κατά της παγκοσμιοποίησης και των μεταναστών, η Λε Πεν διετράνωσε: «δεν θέλουμε η Γαλλία να είναι ανοικτή σε όλες τις εμπορικές κι ανθρώπινες ροές, χωρίς προστασία και σύνορα».

 

Ξιφουλκώντας κατά των δύο κύριων αντιπάλων της στην προεκλογική κούρσα, τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν και τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν, η Λε Πεν δήλωσε πως αμφότεροι ανήκουν «στο ίδιο σύστημα».

 

«Το σύστημα έχει πανικοβληθεί διότι βλέπει ότι ο λαός ξυπνάει», τόνισε.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του AFP που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι σφυγμομετρήσεις φέρουν την Λε Πεν να επιτυγχάνει το καλλίτερο αποτέλεσμα από όλους τους υποψηφίους στον πρώτο γύρο των προεδρικών στις 23 Απριλίου, για να χάσει στον δεύτερο από τον Μακρόν, μόνον χάρις στη συσπείρωση των αντίπαλων της εναντίον της.

 

Μολαταύτα, το μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου στις έρευνες καθιστά αβέβαια κάθε ασφαλή πρόβλεψη για την έκβαση των εκλογών, καθιστώντας την κινητοποίηση των ψηφοφόρων για να προσέλθουν στην κάλπη το κεντρικώτερο μέλημα των υποψηφίων.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 201 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα