ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 10:10:32π.μ.
02
Απριλίου

Βέλγιο: Δήλωση με την οποία θα αποδέχονται τις ευρωπαϊκές αξίες θα υπογράφουν πρόσφυγες

Μετανάστες που δεν προέρχονται από τις χώρες της ΕΕ και πρόσφυγες που επιθυμούν να ζήσουν στο Βέλγιο θα πρέπει να υπογράψουν μία δήλωση στην οποία θα αποδέχονται τις αρχές του τόπου σε διαφορετική περίπτωση το αίτημα παραμονής τους θα απορρίπτεται.

Τα παραπάνω αποκάλυψε κυβερνητικό αξιωματούχος, σε μία κίνηση που πιστεύεται ότι θα τροφοδοτήσει το αντι-μεταναστευτικό αίδθημα.

 

Το κοινοβούλιο της χώρας αναμένεται να περάσει την πρόταση για να καθιερωθεί η  «δήλωση των νεοεισερχόμενων», σύμφωνα με Τεό Φράνκεν τον εκπρόσωπο της Βελγικής γραμματείας για το άσυλο και τη μετανάστευση που συνέταξε το σχέδιο.

 

Έτσι όσοι όσοι βρίσκονται στο Βέλγιο για περισσότερους από 3 μήνες θα πρέπει να υπογράψουν μία δήλωση η οποία περιλαμβάνει μία δήλωση με την οποία θα δεσμεύονται ότι θα αποτρέψουν και θα αναφέρουν οποιεσδήποτε προσπάθειες για «τρομοκρατικές πράξεις».

 

Η δήλωση δεν θα ισχύει για τους αιτούντες άσυλο και τους φοιτητές, ανέφερε ο συντάκτης του σχεδίου. «[Πολλοί άνθρωποι] έρχονται [στο Βέλγιο] από χώρες με άλλες αξίες», είπε ο εκπρόσωπος του συντάκτη του σχεδίου, ο Λορέντ Μουταμπαγί και συμπλήρωσε:

 

«Αν θέλουν να χτίσουν τις ζωές τους εδώ στη Ευρώπη δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό, αλλά πρέπει να υπογράψουν μία δήλωσε ότι αποδέχονται τις δικές μας αρχές». Όπως είπε, εκείνοι που θεωρείται ότι δεν ενσωματώθηκαν αρκετά, δεν θα επιτρέπεται να παραμείνουν στην χώρα.

 

Πάντως ένας από τους βελγικούς οργανισμούς που εργάζεται με μετανάστες άσκησε κριτική στην πρόταση υποστηρίζοντας ότι είναι μεροληπτική και ότι θα τροφοδοτήσει με προκαταλήψεις ενάντια στους μετανάστες.

 

«Πρόκειται για ένα ακόμα εργαλείο του γραφείου μετανάστευσης για να κρατήσει μερικούς ανθρώπους έξω από το Βέλγιο», είπε ο  Didier Vanderslycke από την Orbit, έναν οργανισμό που εργάζεται για την ποικιλομορφία και τη μετανάστευση. Όπως είπε το να κάνεις όσους θέλουν να γίνουν κάτοικοι Βελγίου να υπογράψουν μία δήλωση ότι αποδέχονται τα  δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ή την ισότητα μεταξύ αντρών και γυναικών σημαίνει ότι υπονοείς ότι αυτές οι αξίες δεν υπάρχουν ανάμεσα στους πρόσφυγες και αυτό πρόκειται να εμβαθύνει τη προκατάληψη εναντίον τους.

 

Οι εντάσεις πάντως μετά τις επιθέσεις του περασμένου μήνα στο Βέλγιο έχουν αυξηθεί, ενώ ακροδεξιές οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει ότι θα πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο Μόλενμπεκ αυτό το Σάββατο, με τους αρχηγούς των κοινοτήτων να φοβούνται ότι οι νέοι Μουσουλμάνοι που ζουν εκεί θα απαντήσουν κι εκείνοι.

 

Την περασμένη Κυριακή άλλωστε μία ομάδα μαυροντυμένοι διαδηλωτές φώναζαν ναζιστικά συνθήματα διακόπτοντας μία εκδήλωση στην πλατεία του Χρηματιστηρίου, για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

 

Αυτή τη φορά, μία σχετικά άγνωστη βελγική οργάνωση δεσμεύτηκε να «εκδιώξει τους ισλαμιστές» με την αστυνομία να προειδοποιεί ότι ακροδεξιοί από όλη την Ευρώπη πιστεύεται ότι θα κατακλύσουν το Μόλενμπεκ, παρά το γεγονός ότι έχουν απαγορευθεί οποιαδήποτε διαδήλωση.

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 175 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα