ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:15:33μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
28
Φεβρουαρίου

Χιλιάδες διαδήλωσαν υπέρ των προσφύγων στις Βρυξέλλες

Περίπου 3.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο

στις Βρυξέλλες για να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες που διαφεύγουν από τους πολέμους και για να ζητήσουν «ασφαλή περάσματα» για να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους.

 

Πίσω από πανό με το σύνθημα #safepassage now!, που ήταν και το μότο της κινητοποίησης, οι διαδηλωτές φορούσαν σωσίβια ή θερμαντικές κουβέρτες για να καταγγείλουν τις συνθήκες της θαλάσσιας διέλευσης από την Τουρκία στην Ελλάδα.

 

Η διαδήλωση οργανώθηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Ανάλογες διαδηλώσεις οργανώθηκαν στο Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη, τη Δρέσδη, το Φλένσμπουργκ και το Αμβούργο, όπου οι διαδηλωτές κρατούσαν πανώ που έγραφαν «ούτε χώρες, ούτε σύνορα» και «είμαστε όλοι άνθρωποι», ενώ ανέμιζαν αφγανικές σημαίες.

 

Μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, τοπικές οργανώσεις, κόμματα της αριστεράς και της άκρας αριστεράς συμμετείχαν στις διαδηλώσεις αυτές.

 

Στο Παρίσι, περί τα 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας.

 

Οι βελγικές οργανώσεις που υποστηρίζουν την κινητοποίηση #safepassage now εξηγούν στην ιστοσελίδα τους στο διαδίκτυο ότι ζητούν από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις κυβερνήσεις τους να αναλάβουν δράση για το άνοιγμα ασφαλών περασμάτων για όσους αναζητούν προστασία, για να μην υπάρξουν «άλλοι νεκροί στα σύνορά μας», μετά τους 363 νεκρούς του 2016 στη Μεσόγειο.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 183 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα