×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
19
Ιανουαρίου

Υπουργός της Μέρκελ: Σύντομα θα πρέπει να κλείσουμε τα σύνορά μας στους πρόσφυγες

«Η Γερμανία δεν μπορεί να δείχνει πλέον άλλο το ''φιλικό της πρόσωπο''».

Με αυτή τη φράση ο υπουργός Μεταφορών της γερμανικής κυβέρνησης ζήτησε από την Γερμανίδα καγκελάριο να κλείσει τα σύνορα στους πρόσφυγες σε περίπτωση μη επίτευξης πανευρωπαϊκής συμφωνίας για το προσφυγικό.

 

Ο υπ. Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ είπε ότι αν η ροή των προσφύγων δεν μειωθεί σύντομα, τότε η Γερμανία θα πρέπει να δράσει μόνη της. «Προειδοποιώ: Πρέπει να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο πέρα από το να κλείσουμε τα σύνορά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ντόμπριντ μέλος των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), μιλώντας στην εφημερίδα Muenchner Merkur και πρόσθεσε:«Συμβουλεύουμε όλους να προετοιμαστούν για ένα σχέδιο Β».

 

Ο Ντόμπριντ απέρριψε το επιχείρημα της Μέρκελ ότι με το κλείσιμο των συνόρων θα έθετε σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα. «Η φράση, το κλείσιμο των συνόρων θα οδηγήσει σε αποτυχία της Ευρώπης, φέρνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Το να μην κλείσουν τα σύνορα, θα γονατίσει την Ευρώπη».

 

Το CSU, το βαυαρικό αδελφό κόμμα του CDU της Μέρκελ πιέζει την καγκελάριο για την πολιτική των ανοιχτών θυρών που έχει υιοθετήσει για τους πρόσφυγες.

 

Ο αρχηγός του κόμματος, Χορστ Σιχόφερ, δήλωσε στο Der Spiegel ότι θα στείλει επιστολή στην κυβέρνηση ζητώντας της να αποκαταστήσει τις ομαλές συνθήκες στα σύνορα της χώρας.

 

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 214 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)