ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 - 6:14:51μ.μ.

banner468x60

22
Φεβρουαρίου

Διεθνής Αμνηστία κατά Τραμπ: Εκανε τον κόσμο πιο σκοτεινό και ασταθή

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι η «δηλητηριώδης» προεκλογική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου, είχε ως συνέπεια τη διαμόρφωση μιας παγκόσμιας τάσης διχαστικής πολιτικής το 2016.

Έτσι, ο κόσμος έγινε πιο «σκοτεινός» υποστηρίζει η διεθνής οργάνωση.

 

Στην ετήσια αναφορά της, που καλύπτει 159 χώρες, η Διεθνής Αμνηστία διαπιστώνει ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ισότητα δέχθηκαν επιθέσεις από πολιτικούς που διεκδίκησαν την εκλογή τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Τραμπ, που ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

 

«Η δηλητηριώδης προεκλογική ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί παράδειγμα μιας παγκόσμιας τάσης για την υιοθέτηση επιθετικής και διχαστικής πολιτικής», αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης που εκδόθηκε στο Παρίσι.

 

Ο κόσμος, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, «έγινε πιο σκοτεινός...και ασταθής», με τη ρητορική του μίσους για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ.

 

«Οι πρώτες ενδείξεις είναι δηλωτικές ότι ο Τραμπ προτείνει την υιοθέτηση μιας εξωτερικής πολιτικής, η οποία θα υποβαθμίσει σημαντικά την πολυεθνική συνεργασία και θα οδηγήσει σε μία εποχή μεγαλύτερης αστάθειας, αλλά και αμοιβαίας καχυποψίας», πρόσθεσε η Διεθνής Αμνηστία.

 

Από την πλευρά του, ο Τραμπ έχει υποστηρίξει ότι η άμεση προτεραιότητά του είναι η προστασία των ΗΠΑ από την τρομοκρατία

 

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 141 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα