ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:22:18π.μ.
03
Αυγούστου

Εκλογές ΗΠΑ - Δημοσκόπηση: Η Κλίντον διευρύνει το προβάδισμά της από τον Τραμπ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον διεύρυνε το προβάδισμά της έναντι του Ρεπουμπλικανικού αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ σε οκτώ εκατοστιαίες μονάδες, από τις έξι μονάδες την Παρασκευή, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τρίτη (2/8).

Η μεγάλη άνοδος της Κλίντον ακολούθησε χρονικά το Εθνικό Συνέδριο των δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του οποίου η Κλίντον και οι υποστηρικτές της απεικόνισαν την Αμερική με αισιόδοξα χρώματα, και σημειώθηκε στο μέσον μιας διαμάχης για τις δηλώσεις του Τραμπ που αφορούν τους γονείς ενός νεκρού αμερικανού μουσουλμάνου στρατιώτη.

 

Μεταξύ 1.289 ατόμων οι οποίοι δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές τον Νοέμβριο, περίπου 43% τάχθηκε υπέρ της Κλίντον και 35% υπέρ του Τραμπ, ενώ ένα 9% δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να ψηφίσει κανέναν από τους δύο, σύμφωνα με τη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τις 28 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου. (Η δημοσκόπηση έχει περιθώριο σφάλματος τριών εκατοστιαίων μονάδων.)

 

Ο Τραμπ έχει αντιμετωπίσει ένα κύμα κριτικής τελευταία από πολιτικούς συμμάχους καθώς και αντιπάλους αφού άσκησε κριτική για τους γονείς του λοχαγού του αμερικανικού στρατού Χουμαγιούν Χαν, ο οποίος σκοτώθηκε στο Ιράκ το 2004.

 

Ο πατέρας του στρατιώτη, Χιζρ Χαν, είχε εξαπολύσει δριμεία κριτική στον Τραμπ στο συνέδριο των Δημοκρατικών όταν μίλησε την Πέμπτη το βράδυ, λέγοντας ότι ο 70χρονος επιχειρηματίας και πρώην σταρ σε ριάλιτι σόου της τηλεόρασης "δεν είχε θυσιάσει τίποτα και κανέναν", και εγκαλώντας τον για τις δηλώσεις του ότι πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος μουσουλμάνων στη χώρα.

 

Σε απάντησή του ο Τραμπ είπε ότι ο Χαν του "επιτέθηκε άγρια", και άφησε να εννοηθεί ότι τα λόγια του Χαν τα είχε τροφοδοτήσει η εκλογική ομάδα της Κλίντον.

 

Ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϋ Κρις Κρίστι, πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών ο οποίος υποστηρίζει τον Τραμπ, είπε χθες ότι η κριτική του Τραμπ για τους Χαν ήταν "ανάρμοστη". Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής της Νέας Υόρκης Ρίτσαρντ Χάνα είπε ότι "δεν αρκεί απλώς να αποδοκιμάσουμε τις δηλώσεις του (Τραμπ)", και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την πρώην υπουργό Εξωτερικών Κλίντον.

 

Τα ποσοστά του Τραμπ σε δημοσκοπήσεις σημείωσαν μεγάλη αύξηση για ένα μικρό διάστημα μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στην Κλίβελαντ στα τέλη Ιουλίου, όταν δημοσκοπήσεις του Reuters έδειξαν να προηγείται της Κλίντον για πρώτη φορά από τον Μάιο.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 174 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα