ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:43:49μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
11
Σεπτεμβρίου

Γκάφα της Κλίντον: Χαρακτήρισε «αξιοθρήνητους» τους ψηφοφόρους του Τραμπ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

H Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι «λυπάται», διότι αποκάλεσε μια ημέρα πριν τους μισούς ψηφοφόρους του Ντόναλντ Τραμπ «αξιοθρήνητους, μια δήλωση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο στρατόπεδο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αλλά και την οργή του αντιπάλου της στις προεδρικές εκλογές.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης συγκέντρωσης δωρεών, η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στον Λευκό Οίκο δήλωσε χθες το βράδυ ότι «γενικεύοντας, θα μπορούσατε να βάλετε τους μισούς από τους υποστηρικτές του Τραμπ μέσα σε αυτό που εγώ αποκαλώ καλάθι των αξιοθρήνητων».

 

«Τους ρατσιστές, τους σεξιστές, του ομοφοβικούς, τους ξενοφοβικούς, τους ισλαμοφοβικούς. Επιλέξτε» είχε πει προκαλώντας τις επευφημίες των παρευρισκομένων.

 

«Χθες τη νύχτα εγώ "γενίκευσα υπερβολικά" αυτό δεν είναι ποτέ μια καλή ιδέα. Λυπάμαι που είπε "οι μισοί", ήταν άσχημο» παραδέχθηκε σήμερα σε ένα δελτίο τύπου μπροστά στην διαμάχη που πυροδότησε με τις δηλώσεις της.

 

Αν και αναγνώρισε το σφάλμα της, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισήμανε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι θα συνεχίσει να καταγγέλλει την «διχαστική και ρατσιστική ρητορική» του αντιπάλου της.

 

«Είναι αξιοθρήνητο που ο Τραμπ έχει βασίσει την εκστρατεία του σε μεγάλο βαθμό στην προκατάληψη και την παράνοια και προσφέρει εθνικό βήμα σε απόψεις και φωνές που προωθούν το μίσος, μεταξύ αυτών με το να επαναπροωθεί στο Twitter (τις ιδέες) ακραίων και μισαλλόδοξων ανθρώπων με λίγους δεκάδες υποστηρικτές τους και να διαδίδει το μήνυμά τους σε 11 εκατομμύρια ανθρώπους».

 

«Είναι αξιοθρήνητο που επιτέθηκε εναντίον ενός δικαστή του ομοσπονδιακού δικαστηρίου για την "μεξικανική του καταγωγή", που παρενόχλησε μια οικογένεια μέλος της Gold Star (οργάνωση υποστήριξης των μητέρων των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο μέτωπο) λόγω της μουσουλμανικής της πίστης και που προωθεί το ψέμα σύμφωνα με το οποιο ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος της χώρας μας δεν είναι αληθινός Αμερικανός».

 

Η Χίλαρι Κλίντον επανέλαβε ότι οι υποστηρικτές του Τραμπ είναι «Αμερικανοί που εργάζονται σκληρά» όμως νιώθουν περιθωριοποιημένοι.

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 198 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα