ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 2:35:37μ.μ.
17
Μαρτίου

Η νίκη του Τραμπ μεταξύ των 10 παγκόσμιων κινδύνων

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Μια νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θεωρείται ένας από τους 10 μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο κόσμος, σύμφωνα με την Economist Intelligence Unit (EIU), την οποία επικαλείται το BBC.

Η εταιρεία ερευνών προειδοποιεί ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να διαταράξει την παγκόσμια οικονομία και να οξύνει τους πολιτικούς κινδύνους όπως και αυτούς για την ασφάλεια στις ΗΠΑ.

 

Ωστόσο η EIU δεν αναμένει ότι ο Τραμπ θα κερδίσει την Χίλαρι Κλίντον, την οποία θεωρεί ως «την πιο πιθανή Δημοκρατική αντίπαλό του».

 

Ο Τραμπ αποτιμάται εξάλλου ως μεγαλύτερος κίνδυνος από μια έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ή μια ένοπλη σύγκρουση στη Νότια Σινική Θάλασσα.

 

Ωστόσο, πιο επικίνδυνη θεωρείται μια «απότομη προσγείωση» ή απότομη οικονομική επιβράδυνση της Κίνας όπως και η πιθανότητα οι επεμβάσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη Συρία να προηγούνται ενός νέου «Ψυχρού Πολέμου».

 

Στη διαβάθμιση από το 1 ως το 25 που χρησιμοποιεί η EIU για να καταρτίσει τον κατάλογό της, ο Τραμπ αξιολογείται στο 12, στο ίδιο επίπεδο με «την αυξανόμενη απειλή η τρομοκρατία των τζιχαντιστών να αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια οικονομία».

 

Η EIU, την οποία επικαλείται το BBC, προειδοποιεί επίσης ότι ο έντονος λόγος του Τραμπ προς το Μεξικό και την Κίνα ιδιαίτερα «θα μπορούσε να κλιμακωθεί γρήγορα σε έναν εμπορικό πόλεμο», ενώ «οι μιλιταριστικές του τάσεις ως προς τη Μέση Ανατολή και η απαγόρευση όλων των ταξιδιών μουσουλμάνων στις ΗΠΑ θα αποτελούσαν ένα αποτελεσματικό εργαλείο στρατολόγησης για τις τζιχαντιστικές οργανώσεις, αυξάνοντας την απειλή τους εντός και πέραν της περιοχής αυτής».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 159 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα