ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:12:43π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
30
Ιουνίου

ΗΠΑ: Λίγο πριν την εφαρμογή του αντιμεταναστευτικού διατάγματος εξαιρέθηκαν οι αρραβωνιασμένοι

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Η κυβέρνηση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ανέτρεψε αργά μέρος μία απόφασή της, επιτρέποντας σε αρραβωνιασμένα άτομα να εισέλθουν στις ΗΠΑ ως στενά μέλη οικογενείας.

Η εφαρμογή μιας προσωρινής απαγόρευσης εισόδου στη χώρα για άτομα από το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη, τέθηκε σε ισχύ στις 8:00 μ.μ. χθες (ώρα ανατολικών ΗΠΑ, 3:00 π.μ. σήμερα, ώρα Ελλάδας). Για 90 ημέρες, θα επιτρέπεται η είσοδος υπηκόοων από τις χώρες αυτές μόνο εάν πρόκειται για άτομα με πρώτου βαθμού συγγένεια προς κατοίκους των ΗΠΑ ή άτομα που έχουν δεχθεί επίσημη πρόσκληση για επανεγκατάσταση, για ανάληψη εργασίας, ή για να δώσουν μια διάλεξη.

 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε "μετά από περαιτέρω επαλήθευση, ότι οι αρραβωνιαστικοί/αρραβωνιαστικές θα περιλαμβάνονται ως στενά μέλη οικογενείας", είπε ανώνυμα αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

Η απαγόρευση εξακολουθεί να ισχύει για παπούδες και γιαγιάδες, καθώς και για εγγόνια.

 

Η απόφαση να μπει σε ισχύ ελήφθη από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το οποίο ενέκρινε την προσωρινή απαγόρευση που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση και η οποία είχε "παγώσει" στα κατώτερα δικαστήρια. Στην απόφασή του, το δικαστήριο εξαίρεσε από την απαγόρευση ταξιδιώτες με "θεμιτή σχέση" (bona fide relationship) με άτομο ή οντότητα στις ΗΠΑ, δίνοντας παράδειγμα τη "στενή οικογενειακή σχέση".

 

Ερωτηθείς πώς η απαγόρευση σε γηραιότερα μέλη και εγγόνια θα συντείνει στην ασφάλεια των ΗΠΑ, ένα στέλεχος της κυβέρνησης δεν απάντησε άμεσα, αναφερόμενος στην οδηγία του Τραμπ να υπάρξει μια απαγόρευση "σε ορισμένα ταξίδια ενώ επανεξετάζουμε τη θέση μας ως προς την ασφάλεια".

 

Ο Τραμπ εισήγαγε την πρώτη ταξιδιωτική απαγόρευση στις 27 Ιανουαρίου, χαρακτηρίζοντάς την ως αντιτρομοκρατικό μέτρο που θα επιτρέψει την δημιουργία καλύτερων διαδικασιών ελέγχων. Η οδηγία δημιούργησε χάος στα αεροδρόμια, καθώς τα στελέχη τους έσπευδαν να την εφαρμόσουν προτού εμποδιστεί δικαστικά.

 

Μια τροποποιημένη απαγόρευση είχε επίσης ανασταλεί από τα κατώτερα δικαστήρια.

 

Η πιό πρόσφατη οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που δόθηκε σε διπλωματικές αποστολές την Τετάρτη το απόγευμα (ώρα Ουάσιγκτον) και την οποία διάβασε το πρακτορείο Reuters, έδωσε επεξηγηματικές οδηγίες για την ερμηνεία του Ανώτατου Δικαστηρίου.

 

Τα μέλη που είναι υπήκοοι των προαναφερθέντων χωρών και στα οποία επιτρέπεται η είσοδος είναι τα εξής: γονιός, σύζυγος, παιδί, ενήλικος γιός ή ενήλικη κόρη, γαμπρός, νύφη, αδέλφια, και ετεροθαλή αδέλφια και ετεροθαλείς συγγενείς παρόμοιου βαθμού.

 

Τα μέλη των οποίων η είσοδος απαγορεύεται για τις επόμενες 90 ημέρες περιλαμβάνουν τους παπούδες και τις γιαγιάδες, τους θείους και τις θείες, τους ανηψιούς και τις ανηψιές, τα ξαδέλφια, τους κουνιάδους και τις κουνιάδες, και άλλα μέλη. Η συγκεκριμένη οδηγία περιελάμβανε και τους αρραβωνιασμένους, για τους οποίους έγινε εξαίρεση την τελευταία στιγμή.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 385 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα