ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 8:41:28π.μ.
01
Νοεμβρίου

Το κίνημα που ξεκίνησε ο Τραμπ θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές δηλώνουν οι υποστηρικτές του

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής τεχνολογιών Πίτερ Τίελ, που έχει συγκεντρώσει τα πυρά της κριτικής της Σίλικον Βάλεϊ - της καρδιάς της τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες - για την υποστήριξή του προς τον Ντόναλντ Τραμπ, προέβλεψε ότι το κίνημα που έχει δημιουργήσει ο υποψήφιος των ρεπουμπλικανών για την προεδρία θα συνεχιστεί ακόμα και αν χάσει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο στις 8 Νοεμβρίου.

"Άσχετα με ό,τι θα συμβεί στις εκλογές αυτές, αυτό που αντιπροσωπεύει ο Τραμπ δεν είναι τρελό, και δεν πρόκειται να εξαφανιστεί", είπε ο Τίελ σε ομιλία του σε ακροατήριο δημοσιογράφων στο National Press Club στην Ουάσιγκτον.



Ο Τίελ, που ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι δωρίζει 1,25 εκατομμύρια δολάρια (1,13 εκατ. ευρώ) για να βοηθήσει στην εκλογή του Τραμπ, είπε ότι ο νεοϋορκέζος επιχειρηματίας θέτει τα θεμέλια για ένα "νέο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα" το οποίο θα προχωρήσει "πέρα από τα δόγματα του Ρηγκανισμού".



Ο Τίελ άσκησε δριμεία κριτική στην Ουάσιγκτον, δηλώνοντας ότι η πολιτική ελίτ της πόλης έχει χάσει επαφή με τον μέσο Αμερικανό και ότι ο Τραμπ ανατρέπει ένα σύστημα που πρέπει να αλλάξει. "Η αλήθεια είναι ότι όσο τρελές και να φαίνονται αυτές οι εκλογές, είναι λιγότερο τρελές από τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας", είπε ο Τίελ.


Ενώ είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς τί θα κάνει ο Τραμπ και οι ψηφοφόροι του μετά τις εκλογές, ο Τίελ δεν εκφράζει μια μοναχική άποψη.



"Αυτό θα συνεχιστεί σίγουρα μετά τις 8 Νοεμβρίου, είτε ηγείται του κινήματος ο Ντόναλντ Τραμπ είτε όχι", είπε η σύμβουλος στρατηγικής των Ρεπουμπλικανών Άλις Στούαρτ χθες, ισχυριζόμενη ότι το κίνημα που περιβάλλει τον Τραμπ θα ασκήσει μακροχρόνια επιρροή στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.



"Χωρίς αμφιβολία, ο Τραμπ έχει συνδεθεί με ένα τμήμα ψηφοφόρων που έχουν νιώσει ότι οι απόψεις τους δεν εισακούονται εδώ και πολύ καιρό", είπε, προσθέτοντας ότι η παλιά φρουρά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα χρειαστεί να συνεργαστεί με τους υποστηρικτές του νέου είδους συντηρητισμού που αντιπροσωπεύει ο Τραμπ, άσχετα από το αποτέλεσμα των εκλογών, εάν είναι να επιβιώσει το κόμμα.



Ο Τίελ, ο οποίος γεννήθηκε στη Γερμανία και ήρθε με την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες ως παιδί, είναι γνωστός ως συνιδρυτής της διαδικτυακής υπηρεσίας πληρωμών PayPal και από τους πρώτους χρηματοδότες του Facebook.



Η υποστήριξή του προς τον μεγιστάνα των ακινήτων και σταρ των εκπομπών ριάλιτι στην τηλεόραση τον έχουν καταστήσει στόχο κριτικής στους τεχνολογικούς κύκλους, που τείνουν προς τον φιλελευθερισμό, ιδιαίτερα μετά την έκδηλη υποστήριξή του προς τον Τραμπ στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον Ιούλιο.



Το μόνο μεγάλο όνομα που υποστηρίζει τον Τραμπ στη Σίλικον Βάλεϊ, ο Τίελ έχει τραβήξει τα επικριτικά βλέμματα πολλών και μερικοί έχουν ζητήσει την απομάκρυνσή του από το διοικητικό συμβούλιο του Facebook.

 


Αλλά ό διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ επιμένει ότι ο Τίελ πρέπει να παραμείνει λόγω της σημασίας του να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στην εταιρεία.



Οι συνεχείς εξάψαλμοι του Τραμπ εναντίον των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ χωρών και της μετανάστευσης βρίσκουν αντίθετους τους περισσότερους στον αμερικανικό τομέα τεχνολογίας, ο οποίος εξάγει τα προϊόντα του παγκόσμια και έχει βασιστεί κατά μεγάλο μέρος σε ταλαντούχους προγραμματιστές που έρχονται στις ΗΠΑ από το εξωτερικό.


O Τίελ κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι παίρνουν τοις μετρητοίς πολλές από τις πιό επίμαχες προτάσεις του Τραμπ οι οποίες περιλαμβάνουν την επιβολή προσωρινής απαγόρευσης εισόδου στη χώρα σε μουσουλμάνους και την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό.



Έχει πει επίσης ότι οι χυδαίες δηλώσεις του Τραμπ περί γυναικών σε βίντεο του 2005 που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές του μήνα ήταν "εμφανώς προσβλητικές και ανάρμοστες".



Δήλωσε ωστόσο ότι αυτός και άλλοι υποστηρικτές του Τραμπ ψηφίζουν βάσει πολιτικών προτάσεων, όχι προσωπικότητας. Πρόσθεσε δε ότι και ο Τραμπ και η αντίπαλός του των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον είναι "το λιγότερο ατελείς άνθρωποι".



Εκτός των πολιτικών του απόψεων, ο Τίελ έχει αντιμετωπίσει και σφοδρή κριτική στα μέσα ενημέρωσης για την κρυφή χρηματοδότηση μιας αγωγής εναντίον της διαδικτυακής εκδοτικής εταιρείας Gawker Media από τον πρώην επαγγελματία πυγμάχο Τέρι Μπολέα, γνωστό επαγγελματικά ως Χολκ Χόγκαν, η οποία οδηγήσε τελικά στη χρεωκοπία και πώληση της εταιρείας.



Χθες ο Τίελ αμύνθηκε της απόφασής του να χρηματοδοτήσει την αγωγή εναντίον του ιστότοπου, ο οποίος πριν από μια δεκαετία είχε αποκαλύψει πως ο Τίελ είναι ομοφυλόφιλος, σε ένα άρθρο με τίτλο "Ο Πίτερ Τίελ είναι εντελώς γκέι, κόσμε".


Ο Τίελ είπε ότι το δικαστικό σύστημα ήταν πανάκριβο για όλους εκτός των πολύ πλούσιων. "Αν είσαι μονοψήφιος εκατομμυριούχος, όπως ο Χολκ Χόγκαν, δεν έχεις αποτελεσματική πρόσβαση στο σύστημα", είπε.



Η Κλίντον προηγείται του Τραμπ κατά 5 ποσοστιαίτες μονάδες σύμφωνα με τη τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, με υποστήριξη της τάξης του 44% μεταξύ πιθανών ψηφοφόρων, σε σχέση με του Τραμπ το 39%.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 245 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα