ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 3:52:03μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
19
Νοεμβρίου

Κίνημα υπέρ των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ: Αντιδρούν στο μητρώο μεταναστών του Τραμπ

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Μέσω διαδικτύου δεσμεύονται ότι θα συμπαρασταθούν στους μουσουλμάνους χιλιάδες Αμερικανοί την ώρα που κυκλοφορούν σενάρια ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ότι θα προωθήσει τη δημιουργία ενός εθνικού μητρώου για τους μετανάστες που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες.

Ως την Παρασκευή, περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει ένα κείμενο στον ιστότοπο Register US, όπου υποσχέθηκαν ότι θα εγγραφούν ως Μουσουλμάνοι στην περίπτωση που δημιουργηθεί μια εθνική βάση δεδομένων για Μουσουλμάνους, με στόχο «να σταθούν στο πλευρό των μουσουλμάνων σε ολόκληρη την χώρα».

 

Η διαδικτυακή αυτή κινητοποίηση αντικατοπτρίζει τον διχασμό που επικρατεί στη χώρα μετά τη νίκη του μεγιστάνα στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου κι ενώ είχε προηγηθεί μια προεκλογική εκστρατεία στην οποία κυριάρχησε η σκληρή ρητορική για το θέμα της μετανάστευσης.

 

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε αυτήν την εβδομάδα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτειακής κυβέρνησης του Κάνσας Κρις Κόμπατς, τον οποίο αμερικανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως πρόσωπο κλειδί στην ομάδα μετάβασης του Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε πως μια ομάδα που συμβουλεύει τον Τραμπ σε θέματα μετανάστευσης, ενδέχεται να προτείνει την επαναφορά του εθνικού μητρώου κάποιων μουσουλμάνων μεταναστών και επισκεπτών που εισέρχονται στις ΗΠΑ με βίζα από χώρες όπου δρουν εξτρεμιστικές οργανώσεις.

 

Ωστόσο ο Τζέισον Μίλερ, διευθυντής επικοινωνίας της ομάδας μετάβασης του Τραμπ, επισήμανε σε μια δήλωση που εστάλη σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο στο Thomson Reuters Foundation ότι «ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ δεν υποστήριξε οποιοδήποτε μητρώο ή σύστημα που θα εντοπίζει πρόσωπα βάσει της θρησκείας τους και το να το υπονοεί κανείς αυτό είναι απόλυτα εσφαλμένο».

 

Πολλοί πολίτες μεταξύ εκείνων που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στον ιστότοπο Register Us ανήρτησαν στο Twitter ένα κοινό μήνυμα, όπου περιέγραφαν αναλυτικά τις προθέσεις τους.

 

«Εάν ο Τραμπ ζητήσει τους Μουσουλμάνους να εγγραφούν στα κυβερνητικά μητρώα, δεσμεύομαι να εγγραφώ ως Μουσουλμάνος» τονίζεται στο μήνυμα.

 

Περίπου 3,3 εκατομμύρια μουσουλμάνοι διέμεναν στις ΗΠΑ το 2015, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του Pew Research Center.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 206 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα