ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 6:51:21μ.μ.
09
Αυγούστου

Mενέντεζ: Έκκληση στην κυβέρνηση Μπάιντεν για την παροχή επιπλέον βοήθειας στην πυρόπληκτη Ελλάδα

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Οι ΗΠΑ πρέπει να στείλουν πρόσθετη βοήθεια στην κατεστραμμένη από τις φωτιές Ελλάδα, γράφει σε επίσημο αίτημά του στην κυβέρνηση Μπάιντεν ο φιλέλληνας γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

 

Ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, με επιστολή του στον υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, ζητά από τις αμερικανικές αρχές να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα.

 

«Η Ελλάδα είναι ένας στενός και πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Καλώ τη Διοίκηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον λαό της Ελλάδας σε μια ώρα ανάγκης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μενέντεζ.

 

Ο Γερουσιαστής εκφράζει παράλληλα την ικανοποίησή του για τη διάθεση του πυροσβεστικού αεροσκάφους P8, στην υπηρεσία των ελληνικών προσπαθειών, όπως ανακοινώθηκε τις περασμένες ημέρες. «Οι προσπάθειες αυτές έσωσαν ζωές και καλώ το υπουργείο να εκπληρώσει επιπλέον αιτήματα βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων και ελικοπτέρων CH-47» σημειώνει επίσης ο Γερουσιαστής.

 

 

Ο Δημοκρατικός Ρόμπερτ «Μπομπ» Μενέντεζ είναι γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών για το Νιου Τζέρσεϊ από το 2006 και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ από το 2021. Εργάζεται ακούραστα για να βοηθήσει την Ελλάδα καθώς αντιμετωπίζει επανειλημμένες εισβολές στον εναέριο χώρο και τα χωρικά της ύδατα από την Τουρκία και έχει στηρίξει πολλές φορές τα δίκαια αιτήματα της χώρας μας.

 

Η ανάρτηση Πάιατ για τη βοήθεια των ΗΠΑ στην Ελλάδα


«Ανταποκρινόμενοι σε αίτημα τις ελληνικής κυβέρνησης για υποστήριξη, είμαι ευγνώμων που το τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, μέρος των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, παρέχει ένα αεροσκάφος αναγνώρισης P-8 για την υποστήριξη των προσπαθειών πυρόσβεσης», τόνισε σε δήλωσή του, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

 

«Όπως όλοι στην Ελλάδα, έτσι και εμείς στη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Ελλάδα είμαστε σοκαρισμένοι από τις σκηνές καταστροφής που προκαλούνται από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε.

 

 

Παράλληλα, κάνει ειδική μνεία στους «πολλούς γενναίους πυροσβέστες, το στρατιωτικό προσωπικό και τους εθελοντές» που, όπως λέει, εργάζονται για να περιορίσουν τις ζημιές και να σώσουν ανθρώπινες ζωές. «Γνωρίζουμε ότι αυτές οι πυρκαγιές έχουν απίστευτο αντίκτυπο και καταλαβαίνουμε από παρόμοιες εμπειρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες πόσο δύσκολος θα είναι ο δρόμος μπροστά μας» ανέφερε στη συνέχεια.

 

Τέλος, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα υπογραμμίζει πως μέσα από τέτοιες κοινές πρωτοβουλίες, αποδεικνύουμε τη δύναμη της συμμαχίας μας και πώς είμαστε ισχυρότεροι μαζί.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 148 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα