ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:12:34π.μ.
10
Απριλίου

Ο Ν.Τραμπ εξετάζει το διεξαγωγής έρευνας για το εμπόριο

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο υπογραφής ενός προεδρικού διατάγματος προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για το εμπόριο, ενώ μια τέτοια εξέλιξη, μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή πρόσθετων δασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες ξένων προϊόντων, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης στο Reuters.

Ο Τραμπ έχει προσδιορίσει τη μείωση των εμπορικών ελλειμμάτων των ΗΠΑ, ως κεντρικό στόχο της οικονομικής του ατζέντας σε μια προσπάθεια αύξησης της απασχόλησης στον βιομηχανικό τομέα των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον βρίσκεται η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών τόσο με την Κίνα, όσο και με το Μεξικό.



Στην περίπτωση υπογραφής του προεδρικού διατάγματος για τη διεξαγωγή της έρευνας, αυτή θα έχει ως στόχο να διερευνήσει εάν τα εμπορικά ελλείμματα που παρατηρούνται σε συγκεκριμένους τομείς βιομηχανικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, είναι συνέπεια χαμηλής τιμολόγησης από την άσκηση μη δίκαιης εμπορικής πρακτικής, σε αγορές του εξωτερικού, αλλά και της διάθεσης παράνομων επιδοτήσεων από ξένες κυβερνήσεις προς τις βιομηχανίες τους, σε βάρος του υγιούς εμπορικού ανταγωνισμού, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 258 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα