Εκτύπωση αυτής της σελίδας
12
Οκτωβρίου

Ο Τραμπ βυθίζεται και βγαίνει εκτός ελέγχου

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Μένουν μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Ντόναλντ Τραμπ που έχει πρόβλημα στις δημοσκοπήσεις και βάλλεται από παντού, ακόμη και από το εσωτερικό, περνά στην αντεπίθεση και επιλέγει να συγκρουστεί ανοικτά με τους Ρεπουμπλικάνους, σε έναν εμφύλιο που κανείς δεν γνωρίζει που μπορεί να οδηγήσει.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ επιτέθηκε εναντίον του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιν, μία ημέρα αφότου ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να τον υπερασπιστεί, ούτε να συμμετάσχει σε καμία άλλη προεκλογική συγκέντρωση του στο εξής.

 

Μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο στα οποία εκφράζεται πολύ χυδαία για τις γυναίκες, πολλά στελέχη των Ρεπουμπλικανών τον εγκατέλειψαν ή ζητούν την οικειοθελή παραίτησή του. Η ανακοίνωση του Ράιαν, τρίτου τη τάξει πολιτειακού παράγοντα των ΗΠΑ μετά τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζο Μπάιντεν, ήταν ίσως η πιο οδυνηρή, αφού άφηνε να εννοηθεί ότι θεωρεί δεδομένη τη νίκη της Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές.

 

Σε αναρτήσεις του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Τραμπ τα έβαλε με τον Ράιαν και με τα άλλα στελέχη του κόμματος που δεν τον στήριξαν. «Παρότι νίκησα στη δεύτερη τηλεμαχία, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι δύσκολο να τα πάω καλά όταν ο Πολ Ράιαν και οι άλλοι μου προσφέρουν μηδενική υποστήριξη», έγραψε στο Twitter.

 

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μεγιστάνας κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι προσπαθούν «να νοθεύσουν τις εκλογές», στηρίζοντας την κ. Κλίντον. Ο Ράιαν ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι θα ρίξει όλο του το βάρος στις τοπικές εκλογές για την ανάδειξη βουλευτών και γερουσιαστών, ώστε οι Ρεπουμπλικανοί να διατηρήσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο και να μην δώσει στη Χίλαρι Κλίντον μια «λευκή επιταγή» για να κυβερνήσει όπως θέλει.

 

Η κίνηση εξόργισε τον Τραμπ. «Ο πολύ αδύναμος και αναποτελεσματικός ηγέτης μας, ο Πολ Ράιαν, είχε μια κακή συνεδρίαση στην οποία τα μέλη έγιναν έξαλλα με την απιστία του», υποστήριξε σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 244 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)