ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 4:30:25μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
14
Μαρτίου

O Tραμπ εξουσιοδότησε εν λευκώ τη CIA να χρησιμοποιεί drones κατά υπόπτων για τρομοκρατία

Κατηγορία Νέα Των Η.Π.Α.

Νέες εξουσίες στη CIA προκειμένου να εξαπολύει με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη φονικές επιθέσεις κατά υπόπτων για τρομοκρατική δράση χωρίς προηγούμενη έγκριση του Πενταγώνου ή του Λευκού Οίκου έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ , όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.

Πρόκειται για μια αλλαγή τακτικής σε σχέση με την πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα που περιόριζε τον παραστρατιωτικό ρόλο της CIA και επέτρεπε μόνον στο Πεντάγωνο να εξαπολύει δολοφονικά πλήγματα κατά στόχων.

 

Οι αξιωματούχοι λένε ότι ο Τραμπ έδωσε αποκλειστικά στη CIA την εξουσία αυτή, αλλά μέχρι στιγμής δεν το επιβεβαιώνει η κυβέρνησή του.

 

Στην οκταετία της διακυβέρνησης Ομπάμα Πεντάγωνο και CIA συνεργάζονταν στις επιθέσεις με μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη. Η CIA χρησιμοποιούσε drones και άλλα συστήματα παρακολούθησης για να εντοπίζει τη θέση των υπόπτων τρομοκρατών και στη συνέχεια αναλάμβανε ο στρατός την εξουδετέρωσή τους, Η συνεργασία αυτή επέτρεπε περισσότερη διαφάνεια καθώς το Πεντάγωνο ήταν υποχρεωμένο να αναφέρει τα περισσότερα πλήγματα. Ωστόσο, η CIA δεν υπόκειται στους ίδιους περιορισμούς και πολλοί φοβούνται ότι η χορήγηση σ’ αυτήν της άδειας να διεξάγει μόνη της τέτοιου είδους επιθέσεις τη μετατρέπει σε μια συγκαλυμμένη στρατιωτική δύναμη.

 

«Η CIA θα έπρεπε να είναι μια οργάνωση συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών – όχι παραστρατιωτική δύναμη», είπε στη Wall Street Journal ο Κρίστοφερ Άντερς, στέλεχος της Αμερικανικής Ένωσης για τις Πολιτικές Ελευθερίες.

 

Η κίνηση του Τραμπ, την επομένη της ορκωμοσίας του, όπως λένε αξιωματούχοι, έρχεται να βαθύνει ακόμη περισσότερο το χάσμα ανάμεσα στο Πεντάγωνο και τη CIA.

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 244 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα